Πολιτική

Κεγκέρογλου: "Ξεφτίλα" για τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τον λογιστή του Φιλιππάκη

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και μέλος της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη Novartis, εξέφρασε την οδυνηρή έκπληξη που ένιωσε με τα όσα αποκαλύφθηκαν από την κατάθεση και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην επιτροπή και επιβεβαιώνουν, κατά την εκτίμησή του, το πώς δρούσε ένα σύστημα επηρεασμού της δικαιοσύνης.
Ο κ. Κεγκέρογλου, αφού επισήμανε την καταγγελία του επιχειρηματία ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος (ο κ. Παππαγγελόπουλος) ζήτησε μίζα 350.000 ευρώ, αναφέρθηκε στο διάλογο που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια της εξέτασης: «Ρωτήθηκε ο κ. Μιωνής εάν έχει αποδείξεις ή τα λέτε στον αέρα και σπιλώνετε ανθρώπους. Μας λέει τα έχω όλα τα στοιχεία. Του λέω, θέλω να καταθέσετε όλα τα έγγραφα, ή ηχητικά ή τηλεοπτικά ντοκουμέντα, ό,τι έχετε γι’ αυτή τη συνάντηση και αυτή τη δωροληψία. Και μου είπε όλα υπάρχουν και θα κατατεθούν στην ώρα τους».

Ειδικά για το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Μιωνής για το πώς του προτάθηκε στη συνάντηση του Μαρτίου 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου, να γίνει η διευθέτηση της δικαστικής του περιπέτειας, ο κ. Κεγκέρογλου είπε χαρακτηριστικά: «Βλέποντας το έγγραφο ομολογώ ότι παθαίνεις πλάκα, λέω ρε παιδιά δεν γίνεται να είναι αληθινό, είναι πλαστό. Αυτό το έγγραφο είναι που αποκαλύπτει πλήρως τη σχέση ιδιωτών που διαχειρίζονται το σύστημα μέσα στη δικαιοσύνη, που αρχειοθετεί υποθέσεις, που κάνει, που δείχνει. Βλέπεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που λέει εμείς θα κανονίσουμε, τον έναν ή τον άλλο, να κάνει αυτή την πράξη. Όποιος το διαβάσει μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη πλέον; Επείγει να ξεκαθαριστεί αυτή η υπόθεση το γρηγορότερο και γι’ αυτό το λόγο».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στο ρόλο της κ.Τουλουπάκη,επισήμανε ότι «το παραθεσμικό κύκλωμα ζει και βασιλεύει». Επιτιθέμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και δεν θέλει να παίξει το ρόλο του λογιστή του κ. Φιλιππάκη έτσι; Η διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ξεφτίλα του κόμματος να κάνει το λογιστή των μαύρων ταμείων του κ. Φιλιππάκη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είπε «νομίζω θα γίνει».
 

Πολιτική

Μητσοτάκης στο Σωτηρία: «Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες»

Μητσοτακης κορωνοϊος

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Δευτέρας, το οποίο αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό
Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και παρέδωσε στο νοσοκομείο υλικό που ήρθε το πρωί μέσω της προσφοράς της ΔΕΗ.

«Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης… Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στους εργαζομένους του Σωτηρία.
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ επισκέφτηκε και το ειδικό σημείο διαλογής.