Πολιτική

Κεγκέρογλου: Προβλήματα από τις χρεώσεις υψηλών ασφαλιστικών εισφορών

κεγκέρογλου

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει τα μεγάλα προβλήματα και τις άδικες χρεώσεις από τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.
Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές ασφάλισης ανέδειξε τις άδικες χρεώσεις υψηλών ασφαλιστικών εισφορών:
α) Σε εργαζόμενους με μπλοκ, σε πάνω από δύο εργοδότες
β) Σε μισθωτούς που έχουν παράλληλα μπλοκ
γ) Σε μισθωτούς ή επαγγελματίες με αγροτικό εισόδημα
δ) Σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους που αμείβονται με μικρά ποσά με Απόδειξη Επαγγελματικής δαπάνης
ε) Σε νέους επιστήμονες που υποτίθεται ότι διευκολύνονται να πληρώνουν λιγότερα, ενώ τα υπόλοιπα τοκίζονται με 8%. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους ασφαλισμένους που υποτίθεται διευκολύνονται να πληρώσουν 50% ή 35% έναντι.
ζ) Σε αγρότες που το φορολογητέο εισοδήματος όπως διαμορφώνεται το 2016 είναι υψηλό, αλλά είναι πλασματικό λόγω των ετεροχρονισμένων πληρωμών του Κράτους.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

Αν προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να άρετε τις μεγάλες και άδικες χρεώσεις υψηλών ασφαλιστικών εισφορών;

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας