Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Μάνφρεντ Βέμπερ, ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου

Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στον Μάνφρεντ Βέμπερ τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ένα πραγματικό φίλο της Ελλάδας.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Με σειρά παρεμβάσεων και δηλώσεων καταγγέλλει τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ζητά να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας.

Στις 4 Σεπτεμβρίου δήλωσε στο «Spiegel»:

«Το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μίας τρίτης χώρας, η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδος. Ο Γερμανός υπουργός πρέπει να προσέξει ώστε να αφεθεί να εκβιαστεί λόγω του φόβου μίας νέας προσφυγικής κρίσης. Αντ’ αυτού πρέπει να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν».

Την 1η Ιουλίου δηλώνει στο ΑΠΕ:

«Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν είναι διμερή. Είναι ευρωπαϊκά. Τα σύνορα της Ελλάδας χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι και σύνορα της Ευρώπης. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει αυτά τα σύνορα».

Ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο και με αφορμή τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δηλώσει:

«Οι παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας δεν στρέφονται κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των 800.000 Κυπρίων πολιτών αλλά στρέφονται κατά της Ευρώπης και των 520.000.000 Ευρωπαίων πολιτών».

Πολιτική

Μακρή: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν το self test

self test

Βαριά αναμένεται να είναι η «καμπάνα» για τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, self test σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Πιο αναλυτικά, η κα Ζέττα Μακρή διευκρίνισε πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή).

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ.»

Επιπλέον η υφυπουργός Παιδείας,  σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των φροντιστηρίων ενίσχυσης και ξένων γλωσσών, υπογράμμισε πως  τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλες οι σχολικές βαθμίδες με δύο self test την εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε η υφυπουργός. Παράλληλα, προχωράει και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Η κα Μακρή τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων. Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα.

Τέλος, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία

Ηράκλειο: Self - test δύο φορές την εβδομάδα στους μαθητές Ρομά

Επιστολή της Frontex στην Κομισιόν για τις παρενοχλήσεις από τις τουρκικές ακταιωρούς