Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αποκατάσταση των ζημιών του «Ιανού

Μανωλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές που άφησε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» σε πολλές περιοχές της χώρας μας ζητά με κατεπείγουσα ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενημερωθεί για το ποια κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών και στην αποζημίωση των πληγέντων.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» που έπληξε με σφοδρότητα πολλές περιοχές της Ελλάδας άφησε πίσω του έναν τραγικό απολογισμό. Ήδη έχουν εντοπιστεί τρείς νεκροί ενώ μία γυναίκα παραμένει αγνοούμενη. Τα σημαντικότερα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στα Ιόνια νησιά, Κεφαλονιά, Ιθάκη, στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη. Περιοχές έχουν αποκλειστεί ενώ υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες. Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τις πλημμύρες, τη λάσπη και τα φερτά υλικά. Ενώ σημαντικό κομμάτι της καταστροφής που θα επηρεάσει την οικονομία των περιοχών που έχουν πληγεί από τη σφοδρή κακοκαιρία είναι η εικόνα που παρουσιάζει η αγροτική παραγωγή μετά την επέλαση του «Ιανού». Πολλοί αγρότες δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν την παραγωγή τους η οποία δέχθηκε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να πουλήσουν και να εισπράξουν. Ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί το ζωικό και το φυτικό προϊόν των περιοχών που επλήγησαν.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία και από ποια κοινοτικά Ταμεία μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών και στην αποζημίωση των πληγέντων ώστε να επανέλθουν οι περιοχές που επλήγησαν σε μία κατάσταση κανονικότητας;»

Πολιτική

Βουλευτής του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει αστυνομική βία

μαρία απατζίδη

Φωτογραφία μετά την επίθεση που καταγγέλλεται πως δέχτηκε, κατά τη διάρκεια πορείας έναντι στην αστυνομική βία για τον 20χρονο από το Πέραμα, ανήρτησε η βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη.

Παράλληλα, η ίδια περιγράφει πώς συνέβησαν όλα, κάνοντας λόγο για αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι που δέχτηκε «απρόκλητα» από αστυνομικό των ΜΑΤ.

«Ενώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας, έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω «μη με σπρώχνεις», συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Του είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν “δεν με νοιάζει»» προσθέτει.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε, το πρόσωπό της έχει πρηστεί, ενώ χθες το βράδυ πήγε στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου δέχθηκε φροντίδα από χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο «για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα σε εκείνη, «επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο».

«Η ακραία βία στις διαδηλώσεις μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο φόνος του 18χρονου δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε ένα πνεύμα αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας. Ως βουλεύτρια παρευρέθηκα στην πορεία, έχοντας ανακοινώσει την παρουσία και την ιδιότητά μου στους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να μας επιτεθούν. Το ερώτημα παραμένει «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;» Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βία των αστυνομικών πάνω σε άοπλους πολίτες» καταλήγει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Αγωνίστρια μέχρι το τέλος

 

ESPA BANNER