Πολιτική

Καμμένος: Όποιος υψώνει σημαία πρέπει να είναι έτοιμος να την υπερασπιστεί

καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής να υιοθετήσει μια εθνική στάση απέναντι στην Τουρκία, ενώ σχολιάζοντας το θέμα της αμφιβήτησης των Ιμίων από την Τουρκία ο κυβερνητικός εταίρος έκανε λόγο για παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.
«Ο ελληνικός λαός περιμένει μια εθνική θέση. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο είναι αναγκαία η εθνική θέση», είπε.
Αναφερόμενος στα περιστατικά της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες ο υπουργός Αμυνας είπε: «Ο όρκος που δίνουν οι στρατιωτικοί είναι να φυλάττουν τις σημαίες και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός. Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου πρέπει να την υπερασπιστεί. Να το ξέρετε ότι θα σας καλέσουμε να την υτπερασπιστείτε. Και θα σας δώσουμε και δυο G3 να την υπερασπιστείτε. Η σημαία αποτελεί σύμβολο. Και η προβολή σημαίας είναι ισχυρή πράξη εθνικής κυριαρχίας. Όταν την τοποθετεί κάποιος κάπου θα να διασφαλίσει ότι θα είναι ενημερωμένες οι ένοπλες δυνάμεις και θα πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια της προβολής του εθνικού συμβόλου είναι και αυτός που την κάνει να μπορεί στην συνέχει να την στηρίξει. Σημαίες έχουν μπει εκεί που πρέπει να μπουν και τις υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Τα νησιά μας προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες».
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των δυο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις τουρκικές φυλακές. Ο υπουργός Άμυνας στηλίτευσε και την στάση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αντέδρασε όταν ο τελευταίος εξαπέλυε επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Ο Μάας ενημέρωσε τον Δένδια για την επίσκεψή του στην Άγκυρα

Δένδιας - Μάας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χάικο Μάας είχε την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Γερμανίας συζήτησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις, ενώ ο Μάας ενημέρωσε τον Δένδια και για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα και τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, συζήτησαν και για το επικείμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα και Τρίτη) στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά: Μηνύματα Μητσοτάκη ενόψει των διερευνητικών επαφών

Η 61η συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας. Του Πέτρου Μηλιαράκη