Πολιτική

Καλογήρου: Το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης είναι απόλυτο και αφορά τους πάντες

kalogirou.jpg

«Πρόκειται για επικοινωνιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ με ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα και μια ευθεία επιχείρηση πολιτικής εργαλειοποίησης ακόμα και αποσπασμάτων ανακοινώσεων των δικαστικών ενώσεων» λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, αναφερόμενος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Καλογήρου συμπληρώνει: «Όσοι λοιπόν από την πολιτική σκηνή αυτόκλητα έρχονται να υπερασπιστούν τη Δικαιοσύνη αναφερόμενοι σε έννοιες πολύ βαριές, όπως η θεσμική εκτροπή, κάνουν κακό στην ίδια τη Δικαιοσύνη, αφού συντείνουν στην απαξίωσή της» και υπογραμμίζει: «Άλλο πράγμα η έννοια της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και σαφέστατα άλλο πράγμα η κριτική που γίνεται στο φως, δημόσια».
Για την πορεία των ποινικών υποθέσεων με πολιτική διάσταση ο υπουργός τονίζει ότι το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης είναι απόλυτο και αφορά όλους.
Αναφερόμενος στον «Νόμο Παρασκευόπουλου» ο κ. Καλογήρου λέει ότι εισήγαγε σειρά προοδευτικών ρυθμίσεων με καθαρό αριστερό πρόσημο […] «Ο συγκεκριμένος νόμος και ο Νίκος Παρασκευόπουλος έχουν στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα, ενώ έχουν παραχθεί απίστευτα fake news από τα ΜΜΕ εξαιτίας του» σημειώνει.

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη

Τσίπρας μάσκα

«Η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη. Χιλιάδες ενεργοί πολίτες αντέδρασαν και εξέθεσαν όσους στήριξαν μια δράση προσβλητική για τη γυναίκα», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει: «Οι υπουργοί που παραμένουν ομιλητές είναι έκθετοι στα μάτια των γυναικών και των ανδρών της χώρας μας».

 

Διαβάστε επίσης:

Παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού 

Εργασιακό νομοσχέδιο: Νέα απεργία των ναυτεργατών την Τετάρτη