Πολιτική

Ηλιόπουλος: Αδιέξοδο με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη στα σχολεία

νάσος ηλιόπουλος ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση 'δίνει μάχη' για να μη γίνουν μόνιμοι διορισμοί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «RealFM 97.8».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως «το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε, ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό για 1.000 προσλήψεις γιατρών που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», επαναλαμβάνοντας ότι με βάση τα στοιχεία του ΥΠΕΣ «αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι». Είπε ότι αυτό συμβαίνει, «επειδή η ΝΔ ανέκαθεν πίστευε ότι η λύση για το σύστημα υγείας είναι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μια μορφή ιδιωτικοποίησης», προσθέτοντας ότι σε ένα τέτοιο πλαίσιο «είναι 'φυσιολογικό' να μην κάνεις μόνιμες προσλήψεις, γιατί την επόμενη μέρα αυτοί οι εργαζόμενοι που θα προσλάβεις θα είναι εναντίον σου». Σχετικά με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη Βουλή πως λειτουργούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο, γιατί από τις 50 λειτουργούν οι 25 και αυτές, με προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία».

   Αναφορικά με το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, έκανε λόγο για «αδιέξοδο με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη». Ειδικότερα είπε ότι «η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως χρωστά μια μεγάλη συγγνώμη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι τα σχολεία δεν είναι εστία μετάδοσης του ιού, άνοιγε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και δεν συνταγογραφούσε τα τεστ σε όσους το χρειάζονταν». Επίσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα σύστημα τηλεκπαίδευσης «χωρίς να υπάρχουν οι όροι για να συμμετάσχει σε αυτό όλος ο μαθητικός πληθυσμός» για να σχολιάσει: «Σκεφτείτε ένα σπίτι με γονείς σε τηλεργασία και ένα ή περισσότερα παιδιά να χρειάζεται να παρακολουθούν ταυτόχρονα τηλεκπαίδευση». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να μας πει και ποιο είναι το σχέδιό της όταν ξανανοίξουν τα σχολεία, αν θα ανοίξουν με τις ίδιες συνθήκες».

   Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι η κυβέρνηση συγκρίνει την Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές χώρες «χρησιμοποιώντας μόνο στοιχεία που τη βολεύουν», τονίζοντας ότι όμως «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει την 6η χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και, εν μέσω πανδημίας, αντί να δίνει κανονικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις που κλείνουν όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, δίνει την επιστρεπτέα προκαταβολή που αποτελεί ένα ακόμα δάνειο». Την κατηγόρησε ακόμη για πολιτικές «που λεηλατούν την κοινωνία, όπως είναι ο νέος πτωχευτικός, ή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζει, το οποίο καταργεί το 8ωρο»

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά

σχολικη αιθουσα

Υπό συνεχή επικαιροποίηση βρίσκεται η λίστα του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση η λίστα αναφέρεται σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
Το απόγευμα της 26/1/2021, στις 7μμ, οι σχολικές μονάδες σε πλήρης αναστολή ήταν το 0,2548%, του συνόλου και τα τμήματα σε μερική αναστολή ήταν το 0,2525% του συνόλου.

Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι δεν περιλαμβάνονται στη στατιστική σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Τα σχολεία της Κρήτης που παραμένουν κλειστά λόγω  κρουσμάτων κορωνοϊού είναι τα εξής:

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝΧΑΝΙΩΝ 

03/02/2021 Δ1 (Δ Τάξη), Δ1-Αγγλικά (Δ Τάξη) από 21/1 έως και 3/2

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΑΡΗΣ ΦΟΡΑΔΑΣ - ΒΙΑΝΝΟΥ - ΨΑΡΗ ΦΟΡΑΔΑ - έως 28/01/2021 Τμήμα B (Β Τάξη), Τμήμα B (Γ Τάξη), Τμήμα B (Δ Τάξη) από 15/1 έως και 28/1

52ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ 9 - 28/01/2021 Στ2 (ΣΤ Τάξη) από 15/1 έως και 28/1

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού της Αμμούδας στον Δήμο Αγίου Νικολάουέως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου καθώς δύο εργαζόμενοι της δομής βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Τέλος, από σήμερα και για 14 ημέρες, κλειστό θα παραμείνει το τμήμα ΣΤ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου καθώς και το 1ο Νηπιαγωγείο καθώς μαθητής στο Δημορικό και Νηπιαγωγός στο Νηπιαγωγεί, βρέθηκαν θετικοί σοτν κορωνοϊό.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος Βαλυράκη: «Λογομάχησε με κάποιον σε αλιευτικό σκάφος» λέει η οικογένεια- βιντεο

Ηράκλειο: Έκρυβαν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στο ψυγείο! φώτο

Κρήτη - κορωνοϊός: 12 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ