Πολιτική

Ικανοποίηση Βίτσα για το αποτέλεσμα των τηλεοπτικών αδειών

Βίτσας

Την ικανοποίηση του τόσο "γιατί υπάρχει πλέον μια βάση νομιμότητας στην λειτουργία των πανελλήνιας εμβέλειας καναλιών" όσο και για την "εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε σε στοχευμένες δραστηριότητες που αφορούν την κοινωνική προστασία", εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm.

Σχολίασε δε περαιτέρω ότι "βάσει του τι έγινε χθες, αν όλη αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τότε που έπρεπε να είχε ξεκινήσει, έπρεπε στο δημόσιο ταμεία να είχαν μπει χρήματα και στις προηγούμενες δεκαετίες". "Όλα τα άλλα που λέγονται είναι εκ του περισσού και μερικές φορές και εκ του πονηρού. Για παράδειγμα, λένε, αν ήταν 100 τα κανάλια, επί 3 εκατομμύρια το καθένα μας κάνουν 300 εκατομμύρια. Αυτό όμως, δεν είναι βάση συζήτησης, είναι αριθμητική", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε αναφέρθηκε στις προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασης της οικονομίας περιλαμβάνοντας σε αυτές "την χθεσινή διαδικασία που αφορά τη νομιμότητα σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, τον αναπτυξιακό νόμο που έφερε ο Γιώργος Σταθάκης, την ανασυγκρότηση του κράτους με βάση τον νόμο που έχει φέρει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, τις διαδικασίες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας- και την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων- και το χτύπημα των παθογενειών μας, που αφορά και τη φοροδιαφυγή, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούμε σαν κράτος και σαν κοινωνία".

Πολιτική

Εργάτες γης: Λύση στη μετάκληση τους από τρίτες χώρες

εργάτες γης

Την από κοινού ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να δοθεί μόνιμη λύση στη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες, αποφάσισαν οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, σε σημερινή τους συνάντηση.

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για 50 αιτούντες άσυλο στην Ημαθία, ώστε να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και να εργαστούν επ΄ αμοιβή, ως εργάτες γης. Στο πιλοτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο φορέας «Νέα Γενιά-Νέα Γεωργία» και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

   Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις ενέργειες που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου «Κόρης Γεφύρι» στη Χίο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται αύριο στην Ελλάδα

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί - Τουλάχιστον 12 νεκροί