Πολιτική

Γεροβασίλη: Η μπάλα είναι στο γήπεδο των θεσμών

γεροβασιλη

«Η σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι βεβαίως ότι η όλη διαδικασία οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Διότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωποςΌλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενη στη αξιολόγηση.

Παράλληλα, η κυρία Γεροβασίλη επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης και τόνισε χαρακτηριστικά: «οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν με δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά τηρεί το γράμμα της συμφωνίας και καταθέτει προτάσεις που είναι σύμφωνες με όσα ορίζονται εκεί. Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των θεσμών που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση ώστε να προχωρήσουμε απερίσπαστοι στο έργο της ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας».
 

Γεροβασίλη: "Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των θεσμών", by chara

 

Πολιτική

Κορωνοϊός - Κουτσούμπας: Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές κλινικές της Αττικής

 ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών της Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι «ένα χρόνο οι πολίτες ζουν στην ανασφάλεια. Σήμερα, ο πρωθυπουργός μίλησε για καλά νέα. Ποια είναι τα καλά νέα; Ότι μετά από ένα χρόνο η πανδημία δεν μπορεί αν ελεγχθεί; Ότι παρά τους περιορισμούς τα κρούσματα δεν ελέγχονται; Ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν;. Για εμάς όλα αυτά ακούγονται κακά νέα εκτός αν λόγω της ημέρας ο πρωθυπουργός το έριξε στο «μαύρο χιούμορ»».

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε και την στρατηγική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας «απειλούμαστε με μια νέα παράλληλη πανδημία που θα αφορά όσους στερούνται την αναγκαία περίθαλψη του ΕΣΥ για άλλες ασθένειες».

Πέραν αυτών ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο υπο συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο σύναψης δημόσιων συμβάσεων λέγοντας «θυσιάζετε τις ανάγκες του λαού και αυξάνετε τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

Ειδήσεις σημερα 

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία φοιτητών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα στο Ηράκλειο

Ηλιόπουλος για νέα μέτρα: Πολιτικά επικίνδυνος ο πρωθυπουργός