Πολιτική

Γεννηματά: Οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ «έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες»

φωφη γεννηματα

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην ολομέλεια της βουλής για το νέο πακέτο προαπαιτούμενων. 

«Βυθίστηκε η οικονομία από τα πειράματα της πρώτης διακυβέρνησής σας. Προχωρήσατε σε μια ανακεφαλαιοποίηση που αρχικά δεν χρειαζόταν. Νέα ύφεση, νέα ελλείμματα και αύξηση της ανεργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ «έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες» και συμπλήρωσε ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να δώσει «συγχωροχάρτι». 

Μιλώντας για το Ασφαλιστικό, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Θέλετε ή δεν θέλετε διάλογο για το ασφαλιστικό; Ο χώρος είναι στη βουλή των Ελλήνων, όχι πίσω από κλειστές πόρτες, στη λογική του βλέποντας και κάνοντας». 

Πολιτική

Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Ερντογάν

Δενδιας Ερντογαν

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα. Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Στη συνέχεια,  είναι προγραμματισμένη η κατ' ιδίαν συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ μετά θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Σημειώνεται πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου.

Η πρωτοβουλία του απρόβλεπτου προέδρου της Τουρκίας να συνομιλήσει με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, θεωρείται κίνηση υψηλού συμβολισμού, με δεδομένο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν συνηθίζει να δέχεται πολιτικά πρόσωπα που δεν βρίσκονται στο επίπεδο του αρχηγού κράτους ή κυβέρνησης. Εκ των πραγμάτων, η πρόσκληση της τουρκικής προεδρίας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών αναβαθμίζει την βαρύνουσας σημασίας επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν: Προκλητικός για Μεσόγειο και Κύπρο, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη Δένδια

Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση Δένδια - Βαρθολομαίου

Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία απεργάζεται και επιθυμεί τη διχοτόμηση της Κύπρου