Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα υγεία και παιδεία

φώφη γεννηματά

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της υποστήριζει πως η κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα την κρίση στην υγεία και την παιδεία. «Έχασε έξι μήνες. Ουσιαστικά απούσα. Επέβαλε τον συνωστισμό. Μόνο μέτρο οι μάσκες γίγαντες, φιάσκο για το οποίο κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές για να καλύψει τα δικά της λάθη και ανέφερε πως «ο αυταρχισμός του υπουργείου δίνει τροφή σε όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία». «Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Με 15 παιδιά ανά τμήμα.

Συνεργασία με τους δήμους για περισσότερες αίθουσες. Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας. Μείωση της ύλης και εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας για το κρίσιμο διάστημα. Εφαρμογή επικουρικά της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας. Μέτρα τώρα. Ουσία και όχι απουσία», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Χρηστίδης σε «δελφίνους» στο ΚΙΝΑΛ: Να βάλουμε τα «εγώ» κάτω από το «εμείς»

 ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

«Ο κόσμος της παράταξης ζητά από όλους μας να βάλουμε τα εγώ μας κάτω από το εμείς και να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας  και της ευθύνης της χώρας, σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης με αφορμή τις «ζυμώσεις» στο εσωτερικό της παράταξης.

Μιλώντας στο Open και στους Ακη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος τόνισε: «Η ανάγκη που έχει ο κόσμος της παράταξης μετά από πολλά χρόνια που αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλα προβλήματα είναι να βάλουμε όλοι τα εγώ μας κάτω από το εμείς. Xρειάζεται πρόταση απέναντι στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, εκεί δουλεύουμε και νομίζω πως σε αυτή την κατεύθυνση όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της στιγμής».

Ερωτηθείς για τις ζυμώσεις σχετικά με την εκλογή ηγεσίας το Νοέμβριο του 2021, απάντησε: «Όταν θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την εκλογή ηγεσίας, θα το κάνουμε τα έχει πει δημοσίως αυτά και η Φ. Γεννηματά». Ως προς την Εύα Καϊλή επανέλαβε την χθεσινή της δήλωση: «Η κα Καϊλή είπε πως δεν θα είναι υποψήφια το 2021, επομένως είναι ξεκάθαρη η θέση της, εργάζεται στο ευρωκοινοβούλιο και συνεχίζει τις δραστηριότητες της ως ευρωβουλευτής».

Τέλος, για το αν άνοιξε η ίδια η Φώφη Γεννηματά την διαδοχολογία, ο κ. Χρηστίδης τόνισε: «Η κα. Γεννηματά είπε το αυτονόητο, είπε ότι θα γίνει η εκλογική διαδικασία όταν είναι προγραμματισμένο να γίνει και η ίδια θα είναι υποψήφια , όπως επίσης και όποιος το επιθυμεί μπορεί να είναι υποψήφιος, αλλά εμείς δεν θα εγκλωβιστούμε στην εσωστρέφεια. Αυτό είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».