Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο ΥΠ.ΕΣ. για το προσφυγικό

υπουργειο εσωτερικων

Έκτακτη συνεδρίαση με επίκεντρο το προσφυγικό και τα ζητήματα, που έχουν ανακύψει από τον «εγκλωβισμό» χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα (14.00) στο υπουργείο εσωτερικών.

Στην έκτακτη αυτή σύσκεψη θα προεδρεύει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής και θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός και εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι η επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι είναι αναγκαία η συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εμπράκτως αποδείξει πως η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού είναι ένα εθνικό ζήτημα.

Το πρόβλημα «απαιτεί εθνικό σχεδιασμό, ενημέρωση και συντεταγμένη αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με την ΥΠΕΞ του Βελγίου στις Βρυξέλλες – Τι συζήτησαν

Δενδιας - βιλμες

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές πραγματοποίησε, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η υποδοχή του κ. Δένδια πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Βελγίου και η ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε ακόμη σε τρόπους περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας, αλλά και στις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Πρόεδρος ΕΟΔΥ Αρκουμανέας: 59 κρούσματα μετάλλαξης του κορωνοϊού - Έρευνα στη Βόρεια Ελλάδα

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση στους Βρετανούς - «Μην κάνετε κρατήσεις για το καλοκαίρι»

Τσίπρας: Αγωγή σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο «για τις συκοφαντίες περί αγοράς βίλας 1 εκατ.»