Πολιτική

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας λέει ο Κουρουμπλής

παναγιώτης κουρουμπλής

Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από την Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για να μιλήσει στο Συνέδριο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Κουρουμπλής απέδωσε μάλιστα τις σχετικές φημολογίες σε κέντρα που θέλουν αποσταθεροποίηση.

«Αυτές τις ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα σε διάφορα συστήματα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στη χώρα. Αν και χειμώνας κάποιοι βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός. Τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται. Εκλογές δεν υπάρχουν στην προοπτική αυτής της περιόδου. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» τόνισε με έμφαση ο υπ. Εσωτερικών. Σημείωσε μάλιστα ότι η εντολή που πήρε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι καθαρή: Να βγάλει την χώρα από αυτή την δίνη στην οποία την οδήγησαν οι πολιτικές επιλογές των προηγούμενων χρόνων.

Επιχείρησε δε να αιτιολογήσει την αναφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για εκλογές. «Δεν είχε τον χαρακτήρα αυτόν που θέλουν να του προσδώσουν κάποιοι. Ηταν ένα μήνυμα. Είναι άλλο πράγμα να θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα και άλλο πράγμα να μιλάς για εκλογές. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, είναι συμπαγέστατες, γιατί οι βουλευτές και των δύο κομμάτων ήξεραν τον Σεπτέμβριο, όταν μπήκαν στις λίστες, ότι θα σηκώσουν το σταυρό του μαρτυρίου για να βγάλουν τη χώρα από αυτή την κρίση» επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής.

Επιτέθηκε δε στις «Κασσάνδρες» που προφητεύουν αρνητικά σενάρια για τη χώρα, υποστηρίζοντας πως «εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η επάνοδος στην εξουσία, γιατί έμαθαν να ζουν, να υπάρχουν, ως βδέλλες στο σώμα του ελληνικού κράτους».

Σημείωσε ότι για πρώτη φορά κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια, μιλά για την κρίση του ασφαλιστικού «με ευθύνη αλλά και μεγάλο κόστος» για να προσθέσει: «Εκεί κρίνονται οι ηγέτες, όταν σηκώνουν το κόστος για να προσφέρουν στη χώρα χρήσιμες υπηρεσίες για τον τόπο».

Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζήτησε καταδίκη των δηλώσεων και διαγραφή Δρίτσα

άδωνις γεωργιάδης

Τη διαγραφή του Θοδωρή Δρίτσα για τις δηλώσεις του σχετικά με τη 17 Νοέμβρη ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας πως είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει την δήλωση του βουλευτού του.

«Δεν μπορείς να είσαι μέλος της αστικής δημοκρατίας αν επαινείς την τρομοκρατία, ο λόγος που στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας του Κουφοντίνα είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με αυτόν», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας σοκαριστική τη δήλωση Δρίτσα.

«Είναι η πιο σοκαριστική δήλωση που έχει γίνει ποτέ από βουλευτή της μεταπολίτευση», είπε για να προσθέσει πως αυτό που συνέβη σήμερα, ενδυναμώνει τη στάση της κυβέρνησης να μην υποκύψει στα καπρίτσια ενός κακομαθημένου, που θέλει να έχει ειδική μεταχείριση.«Το 2015 ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό, τώρα θέλει να πάει, για τέτοιο κακομαθημένο πρόκειται», είπε και αποκάλεσε «παλιόπαιδα» τους νεαρούς που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα με κεντρικό πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη».

«Δεν σκέφτηκαν ούτε τους συγγενείς των δολοφονημένων, υποστηρίζουν 23 δολοφονίες, εν ονόματι του ανθρωπισμού», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδήσεις σήμερα 

Τσίπρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το «Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Ηράκλειο: Πορεία από αλληλέγγυους στον Κουφοντίνα - Τα ΜΑΤ στο σημείο

Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής