Πολιτική

Δήλωση Ζαχαράκη για τα μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία για τον κορωνοϊό

Σοφία Ζαχαράκη

"Βλέπουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και βέβαια κάθε φορά, ανάλογα με τα κρούσματα που μπορεί να υπάρχουν, λαμβάνονται αποφάσεις, όπως έγινε με το προσωρινό κλείσιμο ενός σχολείου, όπως έγινε στην περίπτωση του 105ου δημοτικού εδώ στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες" δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τα μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον κορωνοϊό, σε εφαρμογή και της σχετικής υπουργικής εγκυκλίου που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα.

"Είναι προληπτικές όλες αυτές οι δράσεις, για να προστατεύσουμε τα παιδιά, την εκπαιδευτική κοινότητα εν συνόλω, καθέναν που μπορεί να έρχεται σε επαφή με ένα οποιοδήποτε κρούσμα", δήλωσε η κ. Ζαχαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας ότι "αυτή τη στιγμή η μαγική λέξη είναι ψυχραιμία". 

"Εμείς έγκαιρα είχαμε στείλει την εγκύκλιο με τις απλές καθημερινές οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Είμαστε σε καθημερινή συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό", πρόσθεσε η υφυπουργός, μιλώντας για "το μήνυμα της ψυχραιμίας, της πρόληψης και του πολύ καλού συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων".  

Κρήτη

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

τεστ κορωνοϊός

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 47 ετών από περιοχή του Ρεθύμνου ο οποίος πριν λίγες ώρες εμφάνισε συμπτώματα.

Ακολούθησε το τεστ και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα που βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα αποτελέσματα που βγήκαν τον έδειξαν θετικό στον ιό.

Ο άνδρας, εργαζόμενος στο πλοίο της γραμμής Χανιά - Πειραιάς, νοσηλεύεται στην Κλινική Covid -19 του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ ήδη έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του. 

Να σημειωθεί ότι το νέο κορύσμα στην Κρήτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 που ανακοίνωσε το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.