Πολιτική

Αυγενάκης για Τσίπρα: Να φύγει και να πάρει τη μιζέρια που έφερε

avgenakis2_1.jpg

Στην εισήγησή, του με αφορμή τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού για το 2017 ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηράκλειου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, επέκρινε στο σύνολό του  κυβερνητικό έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και μιλώντας με σκληρή γλώσσα κάλεσε τον  Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να αποχωρήσει άμεσα από το πολιτικό σκηνικό τη χωράς.

Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup για το οποίο δήλωσε χαρακτηριστικά; «ο Πρωθυπουργός πανικόβλητος επιδίδεται σε μια προεκλογική δωροδοκία, ξεχνώντας ότι ήταν εκείνος που έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους. Ξεχνώντας τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές και τελικά ξεχνώντας ότι έκοψε τις άλλες 12 συντάξεις για να δώσει  -τάχα- 13η (…) κάτι που αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό».

Ενώ, εν συνεχεία με ιδιαίτερα καυστικό ύφος εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική  στο πρόσωπο του πρωθυπουργού για τον οποίο δήλωσε πως: «δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει καταντήσει αντικείμενο ανοιχτής ειρωνείας και συχνά χλευασμού, για τα ταξιδάκια του στην Αβάνα και τις παιδαριώδεις συμπεριφορές του».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Γραμματέας της ΝΔ έκανε απολογισμό της «ηρωικής διαπραγμάτευσης» με τους θεσμούς, στο πλαίσιο του οποίου, χαρακτήρισε «καταστροφική» την οικονομική της πολιτική, «…που το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει ελλείμματα εκατομμυρίων(…)να οδηγήσει τη χωρά στα capital controls, σε αρνητική ανάπτυξη, σε 3 δις ετήσια ύφεση» και εν τέλει «σε 3ο και πολύ σύντομα σε 4ο μνημόνιο!».

«Σήμερα τι επιδιώκετε; Να ξαναγυρίσει η χωρά σε ρυθμούς ανάπτυξης, δηλαδή εκεί που ήταν το 2014» δήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση για τον Προϋπολογισμό ο Γραμματέας της ΝΔ.

«Η Κυβέρνηση φέρνει, τώρα, προς ψήφιση έναν προϋπολογισμό που μας πάει χρόνια πίσω» και συνέχιζε λέγοντας πως «τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση σε ονομαστική μείωση του χρέους».

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Αυγενάκης, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση είπε πως: «Επιδιώκατε ελάφρυνση του χρέους χωρίς μνημόνιο και πήρατε μνημόνιο χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση.»

Συνοψίζοντας την εισήγησή του ο Γραμματείς της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, εγκάλεσε τη Κυβέρνηση πως «δυστυχώς για όλα όσα κατηγορούσατε την προηγούμενη Κυβέρνηση τα εφαρμόζετε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Υποτάσσεστε άνευ όρων στις απαιτήσεις των θεσμών, δεν έχετε κανένα προσανατολισμό».  

Για τη συνολική παρουσία στην Κυβέρνησης είπε πως: «είναι ό,τι πιο τοξικό έχει περάσει από τη χώρα!» ενώ, κλείνοντας κάλεσε τον πρωθυπουργό να προσφέρει «ακόμη και σήμερα, θετική υπηρεσία στην Πατρίδα» δηλαδή: «Να φύγει άμεσα και μαζί του, να πάρει τη μιζέρια που έφερε στις ζωές των Ελλήνων!

Πολιτική

Σύσκεψη εργασίας Κικίλια με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Κικίλιας

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, σύσκεψη εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των ανθρώπων που κινούνται γύρω από τον τουρισμό, που φέρνει άμεσα ή έμμεσα 1 στα 4 ευρώ στην ελληνική οικονομία και οι επισκέπτες της χώρας φέτος αύξησαν τη δαπάνη τους κατά 20%.

Ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι εκτός από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που έχουν ανάγκη στήριξης μέσα από υποδομές, χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά στους υπόλοιπους προορισμούς, που έχουν πολλά περιθώρια αύξησης του τουρισμού τους, επ’ αμοιβαία ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, της Αυτοδιοίκησης, του ξενοδοχειακού κλάδου, των εμπορικών επιχειρήσεων, των υπαλλήλων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε καμπάνια επικοινωνίας για τον χειμερινό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις ορεινές περιοχές και στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των ξενοδοχείων που είναι ανοιχτά σε 12μηνη βάση.

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητες, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή και καθημερινή συνεργασία με την ΠΟΞ και προανήγγειλε τη δημιουργία μιας μικρής και ευέλικτης task force, με την οποία θα ιεραρχούνται οι προτεραιότητες, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση του κλάδου για όλα τα κρίσιμα θέματα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ  Γρηγόρης Τάσιος ευχαρίστησε τον Υπουργό  Τουρισμού για την πρώτη ουσιαστική συνεργασία επί όλων των θεμάτων και διαβεβαίωσε ότι οι ξενοδόχοι της Ελλάδος είναι μαζί του στην προσπάθεια για την ανάκαμψη του τουρισμού και τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί, έτσι ώστε όσο μπορούμε περισσότερο να εκμεταλλευτούμε την υπεραξία του προϊόντος μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΤ: Έρχεται ψηφιακός χάρτης - Αυξημένη κατά 20% η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη στη χώρα μας φέτος

Επισιτισμός- τουρισμός: Εκτός εποχικού βοηθήματος πάνω από 280.000 εργαζόμενοι

Τουρισμός - ΤτΕ: Εκτοξεύτηκαν τα έσοδα τον Ιούλιο – Ανήλθαν στα 2,275 δισ.

ESPA BANNER