Στη Μαδρίτη μετέβη εκτάκτως χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συζητήσει με την ισπανική κυβέρνηση το ζήτημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών κατά μήκος της διαδρομής της δυτικής Μεσογείου.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε με την αντιπροέδρο της ισπανικής κυβέρνησης, Carmen Calvo, τον υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας, Josep Borrell, τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων, Fernando Grande-Marlaska, και την υπουργό Εργασίας, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ασφάλισης, Magdalena Valerio. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι μεταναστευτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας με το Μαρόκο.
Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε την ισπανική κυβέρνηση για την πρόσθετη επείγουσα χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ που χορήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κάλυψη του κόστους για το επιπλέον προσωπικό που αναπτύσσεται στη νότια Ισπανία. Συνολικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ισπανία
Αβραμόπουλος: Η Ισπανία έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο μεταναστευτικό


Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.