Πολιτική

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Το ΚΙΝΑΛ λέει «όχι» και ζητά ονομαστική ψηφοφορία

φώφη γεννηματά

Επίθεση στην κυβέρνηση για σειρά ζητημάτων, εξαπέλυσε από την Βουλή, η πρόεδρος του Κινήματος ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στον ανασχηματισμό, επανέλαβε την κριτική της στον πρωθυπουργό λέγοντας πως πρόκειται για «κυβέρνηση Καρατζαφέρη». Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική και στις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προειδοποίησε πως δεν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία με 25-30 παιδιά στις αίθουσες.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εκτίμησε πως πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια κατάργηση του αναδιανεμητικού μοντέλου στην ασφάλιση. « Να περάσει από το σύστημα αλληλεγγύης των γενεών σε σύστημα που κυριαρχεί απόλυτα το ατομικό συμφέρον. Προσέξτε, δεν υπάρχει πειστική απάντηση στο ερώτημα πως θα καλυφθούν τα ελλείμματα του σημερινού ταμείου αφού θα μειώνονται χρόνο με το χρόνο τα έσοδα», είπε και πρόσθεσε: «παίζετε επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος νέων ανθρώπων! Είναι επικίνδυνο το νομοσχέδιο γι’ αυτό το καταψηφίζουμε».

Κατέθεσε πλαίσιο από 5 άξονες για «μια πραγματική μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό» που αφορούν:
 

την ενίσχυση του Πρώτου Πυλώνα Κύριας Ασφάλισης

τη θέσπιση Επαγγελματικών Ταμείων για τις Επικουρικές συντάξεις

τη χορήγηση «νέου τύπου» ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους

πλέγμα μέτρων για το Δημογραφικό και

μέτρα ενίσχυσης της απασχόληση των νέων

Επιπλέον το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, του συνόλων των άρθρων και των τροπολογιών με επιστολή που συνυπογράφει η Φώφη Γεννηματά και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδα.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τσίπρας: Θα ξηλώσουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μίκης Θεοδωράκης: Διακοπή των εργασιών της Βουλής λόγω του θανάτου του ζήτησε το ΚΚΕ

Ανδρουλάκης από Β. Εύβοια: Να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή

Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ΚΙΝΑΛ

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στην χώρα μας. Σε όλη την Ελλάδα, θα στηθούν σε όλες τις πόλεις και οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος

Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ήδη μέλος ή φίλος, θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική αίτηση και να την παραδώσει την μέρα που θα ψηφίσει.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν:

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο.

Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:

Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα, ενωμένοι, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ξανά πρωταγωνιστή

Κεγκέρογλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER