Αναζητεί πολιτική λύση ο πρωθυπουργός πριν από το αδιέξοδο ποπυ φαίνεται να διαμορφώνεται, καθώς δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης με τους δανειστές στο καυτό ζήτημα των πλειστηριασμών.
Για τον λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην κινδυνεύσει η κατοικία κανενός Έλληνα πολίτη, που αποδεδειγμένα αδυνατεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος της Κομισιόν έδειξε κατανόηση στα όσα του είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.