Πολιτική

Ανασχηματισμός: "Κλίνατε επί δεξιά" λέει το Κίνημα Αλλαγής

Κίνημα Αλλαγής

Aνακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής:

Το μήνυμα του ανασχηματισμού είναι σαφές: «Κλίνατε επί δεξιά»! Όχι, δεν πρόκειται για ένα «νέο ξεκίνημα», όπως ψευδεπίγραφα ισχυρίζεται το Μαξίμου.

Οι επιλογές προσώπων δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και επαναφέρει στο προσκήνιο το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς, καταργώντας την δήθεν “κεντρώα” ταυτότητα. Ο ανασχηματισμός καταλήγει έτσι σε άσκηση κομματικής ισορροπίας και ζήτημα αποκλειστικά εσωτερικής κατανάλωσης για τη ΝΔ. Οδηγεί παράλληλα σε κυβερνητικό σχήμα-μαμούθ, το οποίο αριθμεί 58 άτομα και ακυρώνει στην πράξη και τις εξαγγελίες για επιτελικό σχήμα και επιτελικό κράτος.

Δυστυχώς για τους πολίτες που δοκιμάζονται από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις της Νέας Δημοκρατίας, όσα πρόσωπα κι αν αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να σταματήσει τη φθορά που επιταχύνεται. Γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτε πια, ακόμη κι από την «ανασχηματισμένη» κυβέρνηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανασχηματισμός: Οι καινοτομίες και οι ... σταθερές

Ανασχηματισμός: Αυτοί που ήρθαν και αυτοί που έφυγαν...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε έναν ανασχηματισμό - φιάσκο

Πολιτική

ΔΕΘ - Επίσκεψη Τσίπρα: Θα ζητήσει ρύθμιση ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία

Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση για την άμεση ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας αναμένεται να καταθέσει απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης Διεθνούς  Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προχωρήσει σε αναλυτική πρόταση για τη διαγραφή των βαρών τα οποία γεννήθηκαν μέσα στην περίοδο του lockdown και οφείλονται κατά κύριο λόγο όχι σε δομικές αδυναμίες των επιχειρήσεων αλλά στους άνωθεν περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην αγορά στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η πρόταση εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει τη διαγραφή όχι μόνο τόκων και προσαυξήσεων αλλά και ενός σημαντικού τμήματος της βασικής οφειλής. Στόχος της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφυγή των «λουκέτων» για χρεωμένες επιχειρήσεις που εκτιμάται ότι σε συνθήκες κανονικότητας μπορούν να ανακτήσουν τον δυναμισμό τους και να ενισχύσουν την απασχόληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει ξεχωριστές προτάσεις για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και θα παρουσιάσει ένα ευρύ πλέγμα προτεινόμενων ρυθμίσεων για την προστασία επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τα επιβαρυμένα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε αυτές τις διατάξεις θα περιλαμβάνεται όπως όλα δείχνουν και ειδικό πρόγραμμα για την επιδότηση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων. 

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Περαιτέρω, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ η οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται πιο επιτακτική αυτή την περίοδο εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που επιφέρουν στους μισθωτούς οι ανατιμήσεις βασικών προϊόντων, η εκτίναξη των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και η συνεχής αύξηση των τιμών των ενοικίων.

Παράλληλα, με γνώμονα την ενίσχυση της απασχόλησης θα επικαιροποιήσει στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πιλοτική εφαρμογή της 35ωρης εργασίας και στην Ελλάδα δίχως μείωση μισθού. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα προτείνει την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα επιλέξουν να απασχολούν εργαζομένους σε 35ωρη βάση. Ταυτόχρονα αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευσή του για την κατάργηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη (ν.4808/21) με αφορμή και τις πρόσφατες τάσεις περαιτέρω ελαστικοποίησης που καταγράφονται στην αγορά εργασίας.

Νέο μοντέλο διακυβέρνησης με συναινέσεις και «συνέχεια του κράτους»

Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα αναφέρουν επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει  μια συνολική πρόταση για αλλαγή του μοντέλου της διακυβέρνησης καταγγέλλοντας ότι το «επιτελικό κράτος» που βασίστηκε στην αύξηση του αριθμού των μετακλητών αποδείχθηκε εντελώς αναποτελεσματικό και πολυδάπανο. Κατά πληροφορίες η πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα προβλέπει διακομματική συναίνεση σε κρίσιμους τομείς η οποία θα συνδυάζεται με προβλέψεις ώστε να εισαχθεί και στην ελληνική δημόσια διοίκηση η λογική της συνέχειας σε πρόσωπα και δομές που ανεξαρτήτως του εκλογικού κύκλου.

Ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει επίσης προτάσεις για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα οι καταγραφόμενες ελλείψεις. Επιπλέον αναμένεται να καταθέσει προτάσεις για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά την κατάργηση της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής που αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε επίσης:

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Λιμάνι Ηρακλείου - ΤΑΙΠΕΔ: Εννέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον

ESPA BANNER