Πολιτική

Αναδιάταξη δυνάμεων για το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου

παπανδρεου γιωργος, κιδησο

Στην συγκρότηση προσωρινής Συντονιστικής Γραμματείας μέχρι και το Προγραμματικό και Ιδρυτικό σου συνέδριο, προχωρά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Παράλληλα, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, συγκροτούνται επιτροπές οι οποίες και θα συγκεντρώσουν τις προτάσεις για την λειτουργία του κόμματος.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ΚΙΔΗΣΟ αναφέρει τα εξής:

"Μετά από έναν χρόνο παρουσίας και δράσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα και την εμπειρία από αυτήν την πορεία, διαπιστώνεται η ανάγκη αναδιάταξης της προσωρινής δομής του, με την οποία θα οδηγηθεί στο Προγραμματικό Συνέδριό του και στη συνέχεια στο Ιδρυτικό του Συνέδριο, όπου και θα αποφασιστούν συλλογικά όλα όσα αφορούν την πολιτική του ταυτότητα και τη δομή του.
Στην κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία, καλούμε μέλη και φίλους να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και τη διαμόρφωση της καινοτόμας λειτουργίας και φυσιογνωμίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, οι ιδρυτικές αρχές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, αποτελούν την πλέον αξιόπιστη πρόταση για τη χώρα αλλά και για το διακύβευμα που καλούνται να φέρουν σε πέρας οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Ένα διακύβευμα που ταυτίζεται με αυτό που αφορά τον Ελληνικό λαό και τη χώρα: την εκ βάθρων αλλαγή της και την απεξάρτησή της από το παρασιτικό πελατειακό κράτος που κρατά σε ομηρία τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και υπονομεύει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων και της Πατρίδας μας.

Οι αρχές, οι αξίες τα ιδανικά μας και η πίστη μας στη δημοκρατία και το δημοκρατικό σοσιαλισμό, αποτελούν τον οδηγό μας σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε όλοι όσοι συστρατευτήκαμε από την πρώτη στιγμή σε αυτή τη δύσκολη πορεία.

Για να υποστηριχθούν ουσιαστικά οι ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες συγκρότησης προτάσεων και λειτουργιών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας και με γνώμονα την αποτελεσματικότερη πολιτική λειτουργία και δράση μας, με απόφαση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Α. Παπανδρέου,
 
Συγκροτούνται:
Προσωρινή Συντονιστική Γραμματεία
Επιτροπή Εκλογικού Σχεδιασμού και Ετοιμότητας
Τομείς Πολιτικής, Δράσης και Εργαστήρια
Σχολή Στελεχών – Εργαστήριο Επιμόρφωσης
Δίκτυα Στελεχών

Προσωρινή Συντονιστική Γραμματεία
Αλεξάκης Αλέξης
Αχμέντ Μοχαμεντίν Μοαβία
Βαβάτσικος Μάριος
Καρφή Θέα
Δαμιανίδης Παύλος
Δρούγκας Σταύρος
Ζωντήρου Ελένη
Καρχιμάκης Μιχάλης
Κλεισάς Ηλίας
Κυρατσού Έφη
Λάμψα Πωλίνα
Μπερτζελέτος Δημήτρης
Νάκου Νικολέτα
Νικολοπούλου Λεμονιά
Παρρά Κατερίνα
Πλιάκα Εύα
Πολυχρονάκος Γιάννης
Ρέππας Δημήτρης
Σαχινίδης Φίλιππος
Σπυρόπουλος Παύλος
Στρατάκης Χρήστος
Τελίδης Ανέστης
Τόσιος Πασχάλης
Φρατζής Τίτος

Στις συνεδριάσεις της Προσωρινής Συντονιστικής Γραμματείας συμμετέχουν, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ο Συντονιστής του Εργαστηρίου Επικοινωνίας, δύο μέλη από το Δίκτυο Νεολαίας και ανάλογα με τα προς συζήτηση θέματα, οι αρμόδιοι Συντονιστές.

Επιτροπή Εκλογικού Σχεδιασμού και Ετοιμότητας
Αηδόνης Χρήστος
Δρούτσας Δημήτρης
Ζήση Ροδούλα
Καρχιμάκης Μιχάλης
Καστανίδης Χάρης
Λάμπρου Πέτρος
Λάμψα Πωλίνα
Μίχος Λάμπρος
Νιώτης Γρηγόρης
Ξυνίδης Σωκράτης
Πανάρετος Γιάννης
Παπαγεωργίου Θανάσης
Παπαντωνίου Κώστας
Πεταλωτής Γιώργος
Πετσάλνικος Φίλιππος
Ρέππας Δημήτρης
Σαχινίδης Φίλιππος
Φωτάκης Γιάννης

Παραμένουν ο Συντονιστής Πολιτικής Λειτουργίας και Δράσης, Γιώργος Ελενόπουλος
και ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Πεταλωτής

Πολιτική

ΜέΡΑ25: Επί δύο μήνες ο Ταραντίλης διαχειριζόταν κυβερνητικές αστοχίες

μερα 25 diem25.jpg

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωση του για την παραίτηση του κ. Ταραντίλη σημειώνει ότι «μέτρησε μόλις δύο μήνες στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου» και προσθέτει:

Το φορτίο προκάλεσε «οικογειακούς λόγους»

«Ήταν δύο δύσκολοι μήνες, γιατί δεν είναι εύκολο να ανασύρουμε στη μνήμη μας Κυβέρνηση που να είχε να διαχειριστεί τόση “διαχείριση ζημιάς” για τόσο διαφορετικές αστοχίες “πρώτης γραμμής” σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα»

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «από το πρωθυπουργικό κορονογεύμα στην Ικαρία, μέχρι την αγωνιώδη προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε σύνδεσμος ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Δημήτρη Λιγνάδη, και την αντιστροφή των κανόνων του κράτους δικαίου για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, το φορτίο ήταν αρκετό ώστε να προκαλέσει “οικογενειακούς λόγους” στον οποιονδήποτε».

Ευχόμαστε, καταλήγει στην ανακοίνωσή το ΜέΡΑ 25, «η διάδοχός του Αριστοτελία Πελώνη να έχει μακρύτερη θητεία, ώστε μετά τον κύριο Πέτσα και την ομώνυμη λίστα του, αυτή τη φορά να προλάβουμε να συνηθίσουμε το νέο πρόσωπο της ίδιας πολιτικής».

Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός να παραιτηθεί και η Μενδώνη

Αποζημιώσεις για τα χαμένα ενοίκια: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να τις πάρουν

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του lockdown - Βίντεο