Πολιτική

Αμανατίδης: «Φορολογικό-Προϋπολογισμός: Τα αποκαλυπτήρια της ταξικής πολιτικής της ΝΔ»

αμανατίδης

«Η πυραμίδα της οικονομικής πολιτικής ΝΔ είναι ανεστραμμένη. Δίνει πολλά σε λίγους και λίγα στους πολλούς» τόνισε, μιλώντας, σήμερα, στο «Open», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.
«Να μην μπερδεύουν την σύνταξη με το κοινωνικό μέρισμα» σημείωσε. «Η ΝΔ προσπαθεί να δικαιολογήσει το γιατί δίνει μέρισμα 175 εκατομμύρια σε 250.000, αντί 780 εκατομμύρια σε 3. 500.000 ωφελούμενους, που έδωσε η κυβέρνηση μας».
«Όσον αφορά τις φοροελαφρύνσεις, αποκαλυπτική είναι η ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, όπου αναφέρεται ότι ουσιαστικά είναι δώρο άδωρο, αφού το 80% αυτών δίνεται στο 2,5% των επιχειρήσεων» εξήγησε.
«Η εγκατάλειψη του στόχου της μείωσης των πλεονασμάτων, ακόμη και με τον τρόπο που είχαμε εμείς δρομολογήσει, στέρησε την οικονομία από περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, επιπλέον, δημοσιονομικό χώρο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών» επεσήμανε στη συνέχεια, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στην τακτική αδράνειας και κατευνασμού, που ακολουθεί στην εξωτερική μας πολιτική η ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι η εξοπλιστική αναβάθμιση ήταν, ήδη, δρομολογημένη και όχι έκτακτη.

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς αμφισβητεί ευθέως τον κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ σήμα

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

νέα παρέμβαση του κ. Σαμάρα, που αμφισβητεί ευθέως τον κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει την προεκλογική του απάτη σε κεντρικά ζητήματα όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Εάν οι εγγενείς αντιφάσεις της Ν.Δ. δεν είχαν επίπτωση στην κοινωνία και σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα ήταν απλά πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς, το έχει μετατρέψει σε πρόβλημα της χώρας.

Όσο για την εσωκομματική αμφισβήτηση προς τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί αντανάκλαση της φθοράς του μέσα στην κοινωνία. Μια πορεία μη αντιστρέψιμη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο σήμερα στη Ν. Υόρκη ο Νίκος Αναστασιάδης

Οικονόμου: Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Μητσοτάκης - Νέα Υόρκη: Το οικονομικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα των επαφών του

ESPA BANNER