Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης σε Στουρνάρα: Η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη

dragasakis.jpeg
 clock 07:24 | 01/04/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος σε τοποθέτηση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος την Πέμπτη σημείωσε ότι «ορισμένες συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα παραμένουν σχετικά γενναιόδωρες, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή δεδομένα».

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Χολαργό, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ και συμπλήρωσε πως αυτός που διαπραγματεύεται δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αλλά η χώρα, και το κάνει για λογαριασμό της ο Πρωθυπουργός.

​Διερωτήθηκε δε «ποιον εξυπηρετούν όταν ακούγονται αυτά». «Εμείς θέλουμε να ξέρουμε αν αυτές οι απόψεις είναι της τράπεζας και από πότε υπάρχουν», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την καλή συνεργασία με την ΤτΕ, σημειώνοντας πως «εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη λειτουργία της, παρότι υπάρχουν θέματα που μπορούν να συζητηθούν».

​Είπε επίσης ότι το θέμα είναι να ερωτηθεί η κοινωνία, εάν κρίνει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του.

​Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis