Πολιτική

Κρήτη

Λασίθι

O Μανόλης Θραψανιώτης για τις νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία

Μανόλης Θραψανιώτης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, με αφορμή σχόλια και δημοσιεύματα, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την πλήρωση των διοικήσεων των νοσοκομείων του νομού.

«Η θέση του Διοικητή των νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου καθώς και των αναπληρωτών διοικητών στο 5μελες διοικητικό συμβούλιο,  όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία, καλύπτονται έπειτα από προκήρυξη στην οποία περιγράφονται και τα προσόντα που απαιτούνται.

Μέσα στο Δεκέμβριο ολοκληρώνεται από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας η αξιολόγηση των σημερινών διοικητών  και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση όσων δεν παραμείνουν.

Στην ανοικτή αυτή διαδικασία είναι αυτονόητο ότι μπορούν να συμμετέχουν και να επιλεγούν όσοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις αλλά και την διάθεση. Θα είναι ευχής έργο να συμμετέχουν όσοι διαθέτουν τα προσόντα και να επιλεγούν οι αξιότεροι.»
 

Κρήτη

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

Μεγάλη Εβδομάδα

Διαφορετικός θα είναι και φέτος ο εορτασμός του Πάσχα εξαιτίας της πανδημίας. Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεστούν νωρίτερα, όπως και το "Χριστός Ανέστη", ενώ αυστηρά θα είναι τα μέτρα προστασίας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, μετά από ομόφωνη απόφασή Της, ανακοινώνει ότι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, για τις βραδινές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος, θα τηρηθεί το παρακάτω ωρολόγιο Πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ.ΤΡΙΤΗ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ - Ακολουθία του Νιπτήρος: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΠΕΜΠΤΗ - Ακολουθία των Θείων Παθών: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου - περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους Ιερούς Ναούς: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ - Κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ι. Ναούς στίς 20.30’ καί στη συνέχεια η Ακολουθία της Παννυχίδος, η Τελετή της Αναστάσεως, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

H Eκκλησία της Κρήτης προσκαλεί τον λαό του Θεού να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου ο ουράνιος πνευματικός κόσμος συναγάλλεται και συνευφραίνεται με τον επίγειο και ορατό κόσμο μας.

Η Εκκλησία της Κρήτης, για άλλη μια φορά, προτρέπει τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα που θεσπίζει η Ελληνική Πολιτεία, με υπευθυνότητα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, κατά τη συμμετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο - κορωνοπάρτι: Ξεσάλωσαν μέσα στο Πανεπιστήμιο