Πολιτική

Ηράκλειο

Ματαλλιωτάκης: Να βάλουμε τις βάσεις στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας

Γ.Ματαλλιωτάκης,ομιλια

Στην πρόταση του για τη σύσταση, εντός  της ΝΔ, ομάδας αντιμετώπισης της ανεργίας, επανήλθε  ο περιφερειακός σύμβουλος και πολιτευτής  Γιώργος Ματαλλιωτάκης, μιλώντας χθες στη σύσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο και στην οποία συμμετείχαν  τα μέλη  της νέας οργανωτικής δομής της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.
«Τη σύσταση αυτής της ομάδας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, που προκάλεσε αίσθηση, ο  κ. Ματαλιωτάκης,  την είχα προτείνει και πριν ένα χρόνο, οι εξελίξεις όμως τόσο σε πολιτικό όσο και σε παραταξιακό επίπεδο δεν επέτρεψαν τη δημιουργία της. Τώρα όμως, με τη νέα ηγεσία και τη νέα δομή της ΝΔ είναι ευκαιρία να μελετηθεί σε βάθος το πρόβλημα και να αναλύσουμε πως φτάσαμε στο σημείο  να έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα μας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέοι άνθρωποι. Να μελετηθούν οι καταστρεπτικές συνέπειες της υπερφορολόγησης των πολιτών, στην κοινωνία και στην οικονομία και να προταθούν ουσιαστικές λύσεις. Όλοι πλέον περιμένουν τέτοιες αλλαγές…
«Όλοι εδώ έχουν και από ένα παιδί άνεργο  είπε με έμφαση ο  πολιτευτής της ΝΔ, για αυτό ως παράταξη πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να λυθεί το τεράστιο  πρόβλημα της ανεργίας και παράλληλα  να φροντίσουμε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις. Μισθωτούς, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους, επαγγελματίες. Λύση της ανεργίας σημαίνει περισσότερα χρήματα για συντάξεις, μισθούς, υγεία, παιδεία. Να έρθουμε πιο κοντά στις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις  που νιώθουν ότι τις έχουμε ξεχάσει»…
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες ο κ. Ματαλλιωτάκης  τόνισε  ότι η εκλογή νέου προέδρου και οι ανοιχτές διαδικασίες από τη βάση βοήθησαν ώστε το κόμμα να κερδίσει αρκετές ποσοστιαίες μονάδες και  αυτό είναι που πρέπει να μας διδάσκει για τα επόμενα βήματα μας.
Σε τέτοιου είδους διευρυμένες συσκέψεις , συνέχισε ο πολιτευτής εκτός από τη συσπείρωση, κερδίζουμε γιατί δίνεται η δυνατότητα σε νέα μέλη να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται στις διαδικασίες της παράταξης μας και για το λόγο αυτό  θα πρέπει να προετοιμάζονται με συγκεκριμένη θεματολογία και στόχευση».
Με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας , υπογράμμισε εμφατικά ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου  και  πολιτευτής της ΝΔ,  είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να προωθήσουμε περισσότερο από ποτέ άλλοτε και να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας περισσότερα στοιχεία για το κοινωνικό κράτος, το οποίο διαχρονικά προώθησε η κεντροδεξιά, τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα,  το περιβάλλον και να μην τα αφήνουμε στις άλλες παρατάξεις να τα μονοπωλούν ….
Είμαστε αισιόδοξοι ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία θα τα καταφέρουμε. Αυτό θα συμβεί γιατί στο «τιμόνι» της επίπονης και απαιτητικής αυτής προσπάθειας ηγείται ένας άνθρωπος με πυγμή, με αποφασιστικότητα, με δύναμη και αισιοδοξία ο οποίος τολμά τις βαθιές τομές και χαράσσει πορεία στην οποία με αισιοδοξία και υπερηφάνεια πρέπει να στρατευθούμε όλοι, κατέληξε ο κ. Ματαλλιωτάκης.   

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Περπατώ, τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό!"

Ημιμαραθωνιος

Θέτοντας σε προτεραιότητα την ψυχική ευεξία και τη βιολογική υγεία των εφήβων κα των νέων ο Δήμος Ρεθύμνου  σε αγαστή συνεργασία του με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, συνδιοργανώνουν τον 2οΜαραθώνιο Γυμνασίων Ρεθύμνου.  

Η περυσινή θετική εμπειρία της διοργάνωσης του 1ου Εικονικού Μαραθωνίου, στην οποία έλαβαν μέρος  191 μαθητές-τριες  με 38 ομάδες από 7 Γυμνάσια του Δήμου Ρεθύμνου,  διανύοντας  συνολική απόσταση 2.135 χιλιομέτρων,  με ευγενή στόχο τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε Ειδικά Σχολεία του Ρεθύμνου, τον οποίο και εκπλήρωσαν, ενθαρρύνει την επανάληψη του Μαραθωνίου, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και επιμήκυνση της διάρκειας του.

Ειδικότερα, η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022. Την ημέρα της λήξης  οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα πραγματικό Μαραθώνιο, διανύοντας την καθορισμένη απόσταση  ομαδικά.  Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν από το παραλιακό μέτωπο, μπροστά από το Λύκειο Ελληνίδων.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής και προκειμένου να τηρηθούν  τα υγειονομικά μέτρα,  οι μαθήτριες- ές   θα συμμετέχουν σε ολιγομελείς ομάδες των 4-5 ατόμων. Η επίδοση τους θα αξιολογηθεί ως  ομαδική και όχι ως ατομική. Οι ομάδες θα πρέπει να περπατάνε ή να τρέχουν εντός χρονικού διαστήματος  8 εβδομάδων.  Καθ’ όλη τη διάρκεια θα αναρτούν  την επίδοση τους σε χιλιόμετρα,  σε ειδική πλατφόρμα. Νικήτριες θα ανακηρυχθούν οι 3 πρώτες ομάδες οι οποίες θα έχουν καταφέρει, σε  όλο αυτό το διάστημα, να  συγκεντρώσουν  τα περισσότερα  χιλιόμετρα.

Όλες  οι συμμετέχουσες- ντες  μαθήτριες- ές   θα λάβουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ στις  3 πρώτες ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα. Επίσης, οι νικήτριες ομάδες θα παραδώσουν 3 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε ισάριθμα  Ειδικά σχολεία. Τη δαπάνη για τη διεξαγωγή του αγώνα (μετάλλια, διπλώματα, και άλλα λειτουργικά έξοδα) καθώς και για την προμήθεια των Η/Υ που θα προσφερθούν στα Ειδικά Σχολεία, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ρεθύμνης. 

Η πρωτοβουλία του Μαραθωνίου με σύνθημα Περπατώ/τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό» έχει τριπλό στόχο: την εναρμόνιση με την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία για την σωματική και ψυχική υγεία  των παιδιών  και των  έφηβων η Μέτρια προς Έντονη Φυσική Δραστηριότητα (τρέξιμο σε αργό ρυθμό),  για τουλάχιστον 60 λεπτά σε καθημερινή βάση  ή επί 420 λεπτά την εβδομάδα. Την ενθάρρυνση και κινητοποίηση των εφήβων μαθητών/ τριών  Γυμνασίου της πόλης μέσα από ένα υγιές, αναζωογονητικό  ερέθισμα, να συναναστραφούν με ασφάλεια, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και κυρίως να συνεργαστούν για να  πετύχουν μαζί ένα κοινό στόχο αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και  προσφοράς.

Για πληρέστερη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι –ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Μαραθωνίου:

https://sites.google.com/dipereth.gr/marathon           

Επίσης για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων  και τη  διασφάλιση της επιτυχίας της διοργάνωσης, παρακαλούνται  όλοι οι  Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα, στην οποία θα μπορούν αν συμμετάσχουν  μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://minedu-primary.webex.com/meet/dkarampi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

Βασίλης Λαμπρινός: Επίσκεψη σε δύο ειδικά σχολεία

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER