Περίεργα - Παράξενα

Έθαψε το υπερπολυτελές αυτοκίνητο του για να το οδηγεί... μετά θάνατον

βραζιλια κηδεια αυτοκινητου

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Βραζιλία, ο Thane Chiquinho Scarpa, όταν αποφάσισε να θάψει το υπερπολυτελές αυτοκίνητό του, έτσι ώστε να μπορεί να το οδηγεί και στη μετά θάνατον ζωή του, όπως αναφέρεται στο enikos.gr.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, ο μεγιστάνας προκάλεσε την οργή των περισσότερων ΜΜΕ, με τους περισσότερους δημοσιογράφους να τον επικρίνουν για σπατάλη και υπερβολή.

Πολλοί ήταν και εκείνοι που όταν ενημερώθηκαν για την ομολογουμένως περίεργη πρωτοβουλία του Thane Chiquinho Scarpa αναρωτήθηκαν πώς ένας άνδρας με τέτοια περιουσία δεν προθυμοποιήθηκε να χαρίσει το αυτοκίνητο σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο δισεκατομμυριούχος, απαντώντας στις κατηγορίες που του προσάπτουν, λέει χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι με επικρίνουν επειδή ήθελα να θάψω μια Bentley, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι θάβουν πράγματα που είναι περισσότερο πολύτιμα σε σχέση με το αυτοκίνητό μου. Θάβουν την καρδιά, το συκώτι, τους πνεύμονες, τα μάτια, τους νεφρούς. Αυτό είναι παράλογο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι περιμένουν για μεταμόσχευση και εσείς θάβετε υγιή όργανά  που θα μπορούσαν να σώσουν τόσες πολλές ζωές».

Περίεργα - Παράξενα

Το «λουλούδι του πτώματος» άνθισε μετά από χρόνια

Το «λουλούδι του πτώματος»

Το απειλούμενο φυτό Τιτάν άρουμ της Σουμάτρας, ένα τεράστιο άνθος με μυρωδιές, επίσης γνωστό ως λουλούδι πτώματος, άνθισε για λίγο σε μία σπάνια περίπτωση στον βοτανικό κήπο της Βαρσοβίας, προσελκύοντας πλήθη που περίμεναν ώρες για να το δουν.

Το εξαιρετικό λουλούδι, το οποίο εκπέμπει μια μυρωδιά νεκρού σώματος για να προσελκύσει επικονιαστικά έντομα που τρέφονται με σάρκα, άνθισε την Κυριακή και είχε ήδη μαραθεί νωρίς τη Δευτέρα. Όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τη μυρωδιά αλλά και τα πλήθη μπορούσαν να το παρακολουθήσουν σε ζωντανό βίντεο από τους Βοτανικούς Κήπους του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας.

Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, έκαναν ουρές το βράδυ της Κυριακής και της Δευτέρας το πρωί για να μπορέσουν να δουν το λουλούδι και να τραβήξουν μια φωτογραφία.

Γνωστό επίσης ως Amorphophallus titanum, το ανθοφόρο φυτό έχει το μεγαλύτερο άνθος στον κόσμο, το οποίο μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 3 μέτρα. Το φυτό ζει 30 με 40 χρόνια και η ανθοφορία του είναι σπάνια και απρόβλεπτη καθώς γίνεται σε 7 με 10 χρόνια.

Το φυτό αναπτύσσεται μόνο στην άγρια φύση στα τροπικά δάση της Σουμάτρας, αλλά κινδυνεύει εκεί λόγω της αποψίλωσης. Η καλλιέργεια σε βοτανικούς κήπους, όπου αποτελούν εξαιρετικό αξιοθέατο των επισκεπτών, βοήθησε στη διατήρησή του. Η πρώτη γνωστή ανθοφορία εκτός της Σουμάτρας ήταν το 1889 στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Λονδίνου.

ειδησεις σημερα

Πορτοφόλι βρέθηκε μετά από… 46 χρόνια και επεστράφη στην κάτοχο

Πέθανε ο πατέρας της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο - Άφησε 38 γυναίκες χήρες

Απίστευτο περιστατικό: Τους συνέλαβαν γιατί αρνήθηκαν να τους δώσουν δωρεάν χάμπουργκερ