Skip to main content
ΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Τουρκία: Αρκούδα έγινε viral καθώς έφαγε πολλά φρούτα και κατέληξε στο... νοσοκομείο (βίντεο)
αρκουδα
 clock 10:19 | 07/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό στην Τουρκία έγινε viral αυτή την εβδομάδα, όταν μια αρκούδα 91 κιλών χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κτηνιατρική κλινική με… στομαχόπονο.

Ο Οκάν, όπως ονομάζεται το ζώο, είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα φρούτων και παρουσίασε έντονη δυσφορία στην κοιλιακή χώρα.

Η αρκούδα μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, μεταξύ αυτών και σε αξονική τομογραφία. Τα αποτελέσματα βγήκαν καθαρά, χωρίς να εντοπιστούν μάζες, ενώ και οι αιματολογικές εξετάσεις ήταν φυσιολογικές. «Είναι πλέον μια χαρά, πολύ ήρεμος και ευτυχισμένος. Σύντομα θα δροσίζεται στην πισίνα του πάρκου», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Φύση και Ζωή» της Κωνσταντινούπολης, Μπουράκ Μεμίσογλου.

Ο Οκάν έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους επισκέπτες του πάρκου, οι οποίοι τον αναγνωρίζουν από τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που πάσχει από αντίστοιχο πρόβλημα: τρία χρόνια πριν είχε υποβληθεί ξανά σε θεραπεία για στομαχόπονο μετά από υπερκατανάλωση φρούτων. Τότε... βαπτίστηκε, όταν ένας υπάλληλος, μην ξέροντας πώς να τον αποκαλέσει στο νοσοκομείο, του έδωσε το δικό του όνομα: Οκάν.

Σήμερα, οι κτηνίατροι και οι βιολόγοι του κέντρου προσέχουν  τη διατροφή του, προσαρμόζοντας τα γεύματα ώστε να αποφευχθούν νέες… περιπέτειες. Ο Οκάν απολαμβάνει εποχιακά φρούτα και λαχανικά, ενώ τον χειμώνα τρέφεται με μέλι και ψάρι μπονίτο.

Ο Οκάν δεν είναι μόνο μια αρκούδα· έχει γίνει μια viral φιγούρα που κλέβει τις εντυπώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Μηδέν φόρος για νέους έως 25 ετών και μειώσεις για όλους

Χωρίς νερό το Ηράκλειο: Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι - Ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα

Γαλλία: Αυτοκίνητο χτύπησε πεζούς – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis