Skip to main content
ΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο λόγος που τα κράκερ έχουν τρύπες

Κράκερ
 clock 22:26 | 15/11/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Αν δεν το έχετε παρατηρήσει, θα το κάνετε τώρα. Τα κράκερ, όποιο σχέδιο ή μάρκα κι αν πάρετε, έχουν επάνω τρύπες. Για ποιο λόγο, άραγε συμβαίνει αυτό; Αυτές, λοιπόν, οι μικρές τρύπες επιτρέπουν στον ατμό να διαφύγει από τη ζύμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Έτσι τα κράκερ παραμένουν λεπτά και τραγανά και δεν φουσκώνουν όπως τα μπισκότα. Αφού τα πλάσουν σε λεπτό μέγεθος, στη με ένα ειδικό εργαλείο σχηματίζονται στην επιφάνειά της διάσπαρτες τρύπες, σε αριθμό και θέσεις συγκεκριμένες, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμεί ο κατασκευαστής να δώσει στα κράκερ.

Οι τρύπες, στην πραγματικότητα, είναι αυτές που διαφοροποιούν τα κράκερ από τα μπισκότα τα οποία πρέπει να φουσκώσουν σε αντίθεση με τα κράκερ που πρέπει να ψηθούν και να παραμείνουν λεπτά και τραγανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Πήγε να της κλέψει το κινητό, την ώρα που μιλούσε

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Νίκος Τόσκας

Ηράκλειο: Η τούρτα έκπληξη του Μάρκου Σεφερλή στον μικρό Κωνσταντίνο (φώτο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis