Περίεργα - Παράξενα

Το μνημείο που σου λέει πως να ξαναχτίσεις τη Γη μετά την ολική καταστροφή

Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζόρτζια.jpg

Οι αμφιλεγόμενοι «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζόρτζια»

Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μνημεία των ΗΠΑ και ίσως του κόσμου. Στέκει στο Έλμπερτον της πολιτείας της Τζόρτζια, από το 1980. Δεν πρόκειται για τιμή σε κάποιον ή σε κάποιους, αλλά για οδηγίες προς τους ανθρώπους μετά από ολική καταστροφή ή την Αποκάλυψη.

Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζόρτζια
Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζόρτζια

Αυτή τουλάχιστον είναι η επικρατέστερη θεωρία γι’ αυτές. Γιατί κανείς δεν ξέρεις με σιγουριά γιατί οι έξι πλάκες από γρανίτη σε σχήμα αστεριού στήθηκαν εκεί και ποιος ήταν αυτός που είχε την ιδέα να της τοποθετήσει εκεί.

Οι τεράστιοι λίθοι έχουν πάνω τους μηνύματα σε 8 διαφορετικές ομιλούμενες γλώσσες, όπως και σε 4 που πλέον θεωρούνται «νεκρές», όπως αρχαία Ελληνικά ή Ιερογλυφικά από την αρχαία Αίγυπτο. Μια από τις οδηγίες λέει «Κρατήστε την ανθρωπότητα κάτω από τα 500 εκατομμύρια σε ισορροπία με τη φύση», ενώ μια άλλη αναφέρει «Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά και να λύνουν τις εξωτερικές διαφορές τους σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο». Πολλές από αυτές φαίνονται να έχουν λογική, όχι όμως όλες.

 

επιγραφή
επιγραφή

Πως βρέθηκαν όμως εκεί;

Το 1979, ένας άντρας με γκρίζα μαλλιά εμφανίστηκε στην περιοχή και συστήθηκε ως R.C. Christian, ισχυριζόμενος πως εκπροσωπούσε μια ομάδα αφοσιωμένων Αμερικανών. O Joe Fendley, ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευών από γρανίτη, θέλησε να ακούσει τον λόγο της επίσκεψής του.

Εκείνος ανέφερε πως θέλει να χτίσει ένα μνημείο που θα λειτουργεί ως πυξίδα, ημερολόγιο και ρολόι, μαζί με μια σειρά οδηγιών σε 8 διαφορετικές γλώσσες. Ο Fendley πίστεψε ότι είχε μπροστά του έναν τρελό και θέλησε να τον ξεφορτωθεί. Του είπε πως θα χρειαζόταν μεγάλος αριθμός εξοπλισμού και του είπε μια τιμή πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική.

Ο R.C. Christian δεν έδειξε να ξαφνιάζεται. Πήγε στην τράπεζα πήρε δάνειο και ο Fendley αναγκάστηκε να ξεκινήσει την κατασκευή του. Οι οδηγίες γι’ αυτήν ήταν περίπλοκες. Χρειάστηκε η βοήθεια ενός αστρονόμου από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Οι οδηγίες πάντως έμοιαζαν πιο σημαντικές. «Ας είναι αυτοί οι ‘Κατευθυντήριοι Λίθοι΄ μιας λογικής εποχής», είναι η πρώτη φράση που διαβάζει κάποιος σε αυτές.

Πριν ακόμα ολοκληρωθούν ξέσπασε αντιπαράθεση, αφού πολλοί πίστευαν ότι ήταν έργο του διαβόλου, ένας προάγγελος του ερχομού του Αντίχριστου στην γη. Ο Fendley βρέθηκε στο στόχαστρο και πολλές φορές δέχθηκε απειλές. Οι εντολές που αναγράφονται στους λίθους είναι αμφιλεγόμενες και ελαφρώς ιδιόρρυθμες.

Κάποιοι τις συσχέτισαν με τις πρακτικές των Ναζί, αλλά οι λίθοι δεν μιλούν για βίαιο αφανισμό του πληθυσμού αλλά για το τι πρέπει να συμβεί μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Πολλοί βέβαια συνεχίζουν να διαφωνούνε αυτή την ερμηνεία.

Οι χριστιανοί ερμήνευσαν την εντολή της κοινής γλώσσας για όλη την ανθρωπότητα, ως «σημάδι του Αντίχριστου» σύμφωνα με την Βίβλο. Για άλλους πάλι αντιπροσωπεύουν τη σωτηρία.

Μέχρι και σήμερα, η αμφιλεγόμενη αυτή κατασκευή δεν στάθηκε αρκετή για να τις καταρρίψει.

Πολλοί πιστεύουν ότι εάν αστρονομικό όργανο που έχτισε μια μυστική οργάνωση που υπάρχει από τον 17ο αιώνα, τους Ροδόσταυρους (εξού και το όνομα R. C. Christian, Red Cross Christian). O σκοπός του μνημείου και τα κίνητρά του δεν είναι γνωστά και μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ.

 

via

Περίεργα - Παράξενα

Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης βρέθηκε στον Ατλαντικό παρέα με τον Πάτρικ τον Αστερία

ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ

Υποβρύχιοι παπαράτσι εντόπισαν έναν μεγάλο τηλεοπτικό σταρ αραγμένο στα βράχια στον βυθό του Ατλαντικού.

Τα αποκαλυπτικά πλάνα δείχνουν τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη να απολαμβάνει το μπάνιο του σε χαλαρή διάθεση δίπλα στον συμπρωταγωνιστή του τον Πάτρικ τον Αστερία.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από ρομποτικό υποβρύχιο του Okeanos Explorer, ωκεανογραφικού πλοίου της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ)

Ο κίτρινος σπόγγος δίπλα στον αστερία τράβηξε την προσοχή του θαλάσσιου βιολόγου Κρίστοφερ Μαχ, συνεργάτη του ΝΟΑΑ: «Συνήθως αποφεύγω τέτοιες αναφορές… αλλά ουάου: Ο πραγματικός Μπομπ ο Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ!» έγραψε στο Twitter.

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο τραβήχτηκε την περασμένη Τρίτη στην πλαγιά του υποθαλάσσιου όρους Ριτρίβερ, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης, σε βάθος 1.885 μέτρων.

 

 

Πρόγονος των ανθρώπων;

Οι σπόγγοι είναι ένα από τα αρχαιότερα, ίσως και το αρχαιότερο, πολυκύτταρο ζώο που εμφανίστηκε στη Γη.

Μάλιστα τα πλάνα του Μπομπ και του Πάτρικ έρχονται λίγο μετά την ανακάλυψη ενός απολιθωμένου σπόγγου στον Καναδά που χρονολογήθηκε στα 890 εκατομμύρια χρόνια.

Οι ερευνητές που υπογράφουν την ανακάλυψη στο Nature επισημαίνουν πως, εφόσον η ταυτοποίηση και χρονολόγηση του απολιθώματος είναι σωστή, θα πρόκειται για τον αρχαιότερο σπόγγο που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα με διαφορά 350 εκατομμυρίων ετών.

Μοριακές αναλύσεις υποδεικνύουν πάντως ότι οι πρώτοι σπόγγοι πρέπει να εμφανίστηκαν αρκετά νωρίτερα, πριν από περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Εδώ και χρόνια, οι βιολόγοι διαφωνούν για το εάν ο τελευταίος κοινός πρόγονος όλων των σημερινών ζώων ήταν οι σπόγγοι ή τα κτενοφόρα, ζελατινώδεις συγγενείς των μεδουσών.

Αν ευσταθεί η πρώτη θεωρία, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης είναι κατά κάποιο τρόπο ο προ-προ-προπάππους όλων των ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Συμμορίες" μαϊμούδων λύνουν τις... διαφορές τους στο δρόμο! (βίντεο)

Πολυτάλαντη σκυλίτσα ζωγραφίζει, κάνει yoga, παίζει μουσική και γίνεται viral (vids)

Υπέρτατο πείραμα: Μπορεί η καυτή λάβα να λιώσει το δαχτυλίδι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;