Περίεργα - Παράξενα

Κάνουν διακοπές... κρεμασμένοι από τα δέντρα

σκηνές πάνω στα δέντρα

Όσοι αναζητούν ιδέες για «εναλλακτικές» διακοπές μπορούν να κατευθυνθούν στο δάσος Borgloon στο Βέλγιο, όπου έχουν κρεμάσει από τα δέντρα τέσσερις, σε σχήμα δακρύων, σκηνές.

Τα δημιουργήματα του Ολλανδού καλλιτέχνη Dre Wapenaar έχουν τοποθετηθεί δίπλα στο μονοπάτι που οδηγεί στο κάστρο του Hex. Αρχικά, τις είχαν τοποθετήσει στο πλαίσιο ενός δημόσιου καλλιτεχνικού πρότζεκτ με την επωνυμία «Pit», οργανωμένο από τον οίκο σύγχρονης τέχνης, ντιζάιν και αρχιτεκτονικής Z33. Δίπλα από τις σκηνές-δάκρυα του Wapenaar, η επίσης Ολλανδή καλλιτέχνης -και ιδρυτής του στούντιο Boom- Ardie van Bommel φιλοτέχνησε «έπιπλα για την ύπαιθρο» (καθίσματα, τουαλέτες, κατασκευή για πλύσιμο ρούχων και άλλων, μπάρμπεκιου) ως συμπλήρωμα των σκηνών και του τοπίου της περιοχής Haspengouw. 

 

 

Οι σκηνές «Τranendreef» μπορούν να φιλοξενήσουν έως και δύο ενήλικες και δύο μικρά παιδιά. Η τιμή είναι 70 ευρώ το βράδυ και είναι διαθέσιμες έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Περίεργα - Παράξενα

Χώρισε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε... την πεθερά του

διαζυγιο

Ο Clive Blunden έφτασε ως το Ευρωπαϊκό για να ακυρώσει τον βρετανικό νόμο που του απαγόρευε να παντρευτεί την μητέρα της τέως συζύγου του.

Για τον Clive Blunden, 65 χρονών, και την αγαπημένη του Brenda, 77, η νομιμοποίηση της σχέσης τους ήταν η μοναδική επιθυμία τους και για να γίνει πραγματικότητα δεν δίστασαν να φτάσουν στα άκρα. Το ζευγάρι που ήρθε πιο κοντά το 1989, τέσσερα χρόνια μετά από το διαζύγιο εκείνου με την κόρη της Brenda, Irene Little, ήταν αποφασισμένο να χορέψει τον χορό του Ησαΐα, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι ο Clive θα πήγαινε φυλακή. Κι αυτό διότι η βρετανική νομοθεσία απαγόρευε ρητά τους γάμους ανάμεσα σε νύφη και πεθερό, ακόμα και όταν ο γάμος πάνω στον οποίο βασίζονταν η συγγενική σχέση έχει λυθεί προ πολλού.

Όμως, ο Clive, ο οποίος, όταν το 1997 το ζεύγος ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί, ανακάλυψε πως τα δεσμά του γάμου θα του στοίχιζαν επτά χρόνια στη φυλακή, κίνησε γη και ουρανό για να ανατρέψει την «αναχρονιστική» νομοθεσία.

Ως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έφτασε η χάρη του, το οποίο τον δικαίωσε.

Έτσι  τελικά το ζευγάρι πέρασε την κουλούρα το 2007, προκαλώντας την οργή της κόρης της Brenda, η οποία δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει αυτή την γυναίκα που ποζάρει δίπλα στον πρώην σύζυγό της.

Όμως, το ζευγάρι που είναι πλέον μαζί περισσότερα από τριάντα χρόνια δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τις αντιδράσεις  που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η ένωσή του. «Είμαστε πιο ερωτευμένοι από ποτέ. Είμαστε μαζί 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα και είναι μαγικό» δηλώνουν πανευτυχείς.