Περίεργα - Παράξενα

Αυστραλία: Bίγκαν άντρες στειρώνονται για να μην επιβαρύνουν... το περιβάλλον

άνδρας στείρωση

Η Αυστραλία είναι πια δεύτερη παγκοσμίως σε ποσοστό βαζεκτομών -στειρώσεις αντρών- καθώς υπάρχει μία τάση μεταξύ των βίγκαν στη χώρα να στειρώνονται, για να ωφελήσουν έτσι το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Δρα Νικ Ντέμεντιουκ -που πραγματοποιεί πάνω από το 10% των συνολικών βαζεκτομών στην Αυστραλία-, υπάρχει μία αύξηση στους άντρες 18-28 ετών και ειδικά στους βίγκαν, που επιλέγουν να στειρωθούν για να «μειωθεί ο πληθυσμός και η κατανάλωση».
«Έχουμε περάσει από το να κάνουμε δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά στο ένα ή στο κανένα παιδί και να κάνουμε στείρωση, εξαιτίας των περιβαλλοντικών συνεπειών που πιστεύουν ότι το ανθρώπινο είδος προκαλεί στην φύση» εξηγεί ο Δρ Ντέμεντιουκ, μιλώντας στο ABC Radio.

«Κάποιους ανθρώπους τους απασχολεί πολύ ο υπερπληθυσμός. Κι έτσι περιορίζουν την οικογένειά τους χωρίς να υπάρχει ο νόμος του ενός παιδιού, κάνοντας στείρωση εθελοντικά» λέει ο γιατρός.

«Στην Ευρώπη, στη Γαλλία, στην Ισπανία η βαζεκτομή ήταν παράνομη. Για την ακρίβεια, στη Γαλλία ήταν παράνομο μέχρι περίπου το 2001, γιατί πίστευαν ότι πρόκειται για ακρωτηριασμό των αντρικών γεννητικών οργάνων», εξηγεί ο γιατρός.

«Όμως, καθώς ο καιρός περνάει, η αντιμετώπιση της τεχνικής αλλάζει σιγά-σιγά και σ’ αυτές τις χώρες» αναφέρει ο Δρ Ντέμεντιουκ.

«Σε χώρες όπως αυτές στη Λατινική Αμερική, οι βαζεκτομές αυξάνονται σχεδόν με εκθετικό ρυθμό, ενώ στην Αυστραλία έχουμε μεν αύξηση αλλά σταδιακή […] πολύ πιο αργή απ’ ό,τι στη Λατινική Αμερική» σημειώνει ο γιατρός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Sky News Australia, το ποσοστό των Αυστραλών άνω των 40 ετών που επιλέγει να προχωρήσει σε βαζεκτομή φτάνει στο 25%.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Πηγή: Sputnik 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα: Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια έχουν έναν κοινό πρόγονο (βίντεο)

Το ελληνικό χωριό που δεν έχει ούτε έναν άνεργο

Ήξερες ότι υπήρχε Άγαλμα της Ελευθερίας στην Κρήτη;

Περίεργα - Παράξενα

ΗΠΑ: Άνδρας βιντεοσκόπησε πλοίο να… πετά στον ουρανό

πλοίο πετα στον ουρανό

Ποιος είδε βάρκα στον Ψηλορείτη; Ίσως κανένας, όμως αυτός ο Αμερικανός είδε ένα ολόκληρο πλοίο, διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους να… ίπταται στους ουρανούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως σήκωσε την κάμερα του κινητού του για να καταγράψει το απίστευτο φαινόμενο και να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Εξίσου αναμενόμενα, το πραγματικά απόκοσμο βίντεο έγινε αμέσως viral.

 

 

Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάποιο πλοίο-φάντασμα, αλλά για μια οπτική ψευδαίσθηση.

Μπορεί να μην είναι ευδιάκριτο, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι ένα σύννεφο που βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο, θολώνει τη διαφορά ανάμεσα στο μπλε του ουρανού και το μπλε της θάλασσας.

Ταυτόχρονα, βοηθά και η παρουσία ενός άλλου σύννεφου, αυτή τη φορά στα ρηχά, που ρίχνει τη σκιά του στο νερό κάνοντάς το να φαίνεται πιο σκούρο.

 

 

Άλλωστε, τα πλοία δεν αποτελούνται μόνο από τα μέρη που είναι ορατά έξω από το νερό. Στην πραγματικότητα, η τεράστια «κοιλιά» του σκάφους είναι βυθισμένη στη θάλασσα, για αυτό και μοιάζει τόσο… αδύνατο.

Άλλωστε και ο ίδιος ο άνδρας που ανάρτησε το βίντεο τονίζει ότι αν και στην αρχή τον ξάφνιασε, γρήγορα κατάλαβε τι συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Γεννήθηκε μωρό με 12 δόντια (βίντεο)

Ινδονησία: Viral το έμβρυο καρχαρία με το «ανθρώπινο πρόσωπο» (vid)

Εντοπίστηκε πουλί «μισό αρσενικό, μισό θηλυκό»