Περίεργα - Παράξενα

Μηλιά: Το ελληνικό χωριό που δεν έχει ούτε έναν άνεργο

Μηλιά Πίνδου

Οι ντόπιοι το λένε Αμέρου, η ταμπέλα που σε υποδέχεται στην αρχή του χωριού γράφει Μηλιά. Αυτό το παραδοσιακό χωριό στη Πίνδο, σε υψόμετρο 1200 μέτρα εκτός από πανέμορφο και γραφικό έχει και μια πρωτιά που μας γεμίζει ελπίδα.

Είναι το χωριό όπου έχει 0% ανεργία και κάτοικοι απασχολούνται ως επί το πλείστον στη ξυλεία. 15 χλμ μακριά από το Μέτσοβο και 65 από τα Γιάννενα, οι κάτοικοι θέλουν να μείνουν στο τόπο που γεννήθηκαν και το κατάφεραν όταν στράφηκαν στην εκμετάλλευση της ξυλείας.

Το χωριό είναι περικυκλωμένο από τεράστια δάση οξιάς και μαύρης πεύκης, και πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον έχουν μετατρέψει αυτό το ''χρυσάφι'' που φυτρώνει στα χώματα τους σε πηγή εισοδήματος, ικανή να κρατήσει τους νέους στο χωριό.

Δύο συνεταιρισμοί έχουν αναλάβει το έργο της οργάνωσης, και όλοι οι κάτοικοι εργάζονται σε αυτούς, και στα εργαστήρια ξυλογλυπτικής που έχουν αναπτυχθεί στο χωριό.

Από τη μαύρη πεύκη φτιάχνονται οι κολώνες της ΔΕΗ ενώ το ξύλο της οξιάς, χρησιμοποιείται σε οικοδομικές εργασίες. Σε αυτή τη πανέμορφη γωνιά της Ελλάδος το μέλλον φαίνεται να είναι ελπιδοφόρο, δείχνοντας και έναν άλλο δρόνο ανάπτυξης.

Δείτε το βίντεο και “ταξιδέψτε” στις ομορφιές του χωριού…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήξερες ότι ο θρύλος της Χρυσομαλλούσας συνδέεται με τα Σφακιά;

Έρευνα: Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια έχουν έναν κοινό πρόγονο (βίντεο)

Ήξερες ότι υπήρχε Άγαλμα της Ελευθερίας στην Κρήτη; (φωτογραφίες)

Περίεργα - Παράξενα

Μαϊάμι: Πώς ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων πουλήθηκε για 6.6 εκατομμύρια δολάρια

Το βίντεο του Ροντρίγκεζ

Τον Οκτώβριο του 2020, ο συλλέκτης τέχνης Πάμπλο Ροντρίγκεζ - Φρέιλ, που μένει στο Μαϊάμι, ξόδεψε περίπου 67.000 δολάρια (55. 585 ευρώ), σε ένα βίντεο δέκα δευτερολέπτων, που θα μπορούσε να έχει παρακολουθήσει δωρεάν στο διαδίκτυο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το πούλησε για 6.6 εκατομμύρια δολάρια (5.482.182 ευρώ).

Το βίντεο του καλλιτέχνη ψηφιακών έργων Μπίπλ, πιστοποιήθηκε από την Blockchain, μια τεχνολογία που λειτουργεί σαν ψηφιακή υπογραφή για να επικυρώσει τον κάτοχο και την μοναδικότητα ενός έργου στον ψηφιακό κόσμο

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει σε ψηφιακά αντικείμενα να πιστοποιούνται δημόσια σαν μοναδικά, στον αντίποδα των συνηθισμένων που υπάρχουν στο διαδίκτυο και μπορούν να αναπαραχθούν χωρίς κανέναν έλεγχο.

Παραδείγματα τέτοιων αντικειμένων είναι τα ψηφιακά έργα τέχνης, οι αθλητικές κάρτες, τμήματα γης από ψηφιακά περιβάλλοντα ή αποκλειστική χρήση ενός ονόματος για ένα κρυπτονόμισμα, κάτι που μοιάζει παρόμοιο με το πως λειτουργούσαν στο μακρινό παρελθόν τα ονόματα ιστοσελίδων στις απαρχές του διαδικτύου. 

Το βίντεο του Ροντρίγκεζ δείχνει κάτι που μοιάζει με έναν τεράστιο Ντόναλντ Τραμπ να καταρρέει στο πάτωμα, το σώμα του να είναι γεμάτο με διαφημιστικά και πολιτικά μηνύματα και όλο αυτό να εκτυλίσσεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. 

 

 

 Ο Άλεξ Ατάχ, συνιδρυτής της OpenSea, λέει «Αν ξοδεύετε 10 ώρες την ημέρα στον υπολογιστή ή οκτώ ώρες την ημέρα στον ψηφιακό χώρο, τότε η τέχνη στον ψηφιακό χώρο έχει νόημα - γιατί είναι ο κόσμος σας».

Οι επενδυτές προειδοποιούν, ωστόσο, ότι ενώ πολλά χρήματα εισέρχονται στον χώρο, η αγορά αυτή θα μπορούσε να είναι μια φούσκα.

Όπως συμβαίνει σε πολλές νέες επενδυτικές περιοχές, υπάρχει ο κίνδυνος σημαντικών απωλειών, εάν η διαφημιστική εκστρατεία αποτύχει, ενώ υπάρχουν δυνητικά πολλές ευκαιρίες για απατεώνες σε μια αγορά όπου πολλοί συμμετέχοντες λειτουργούν με ψευδώνυμα.

 

Πηγή: Reuters, huffingtonpost