Παραπολιτικά

Τα Νέα: "Είμαστε εδώ" το μήνυμα των εργαζομένων

nea2.jpg

Με τίτλο "Είμαστε εδώ" και τις φωτογραφίες 118 εργαζομένων και συνεργατών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».
"Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς", γράφει χαρακτηριστικά.

nea1.jpg

nea1.jpg, by renas

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τον ΔΟΛ μετά την απόφαση του προέδρου υπηρεσίας που διέταξε την απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησης. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που άσκησαν κύριες παρεμβάσεις, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων των συνδικαλιστικών τους σωματείων, ζητώντας να μην ... σφραγιστεί ο λογαριασμός του Οργανισμού για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες. Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Αίτηση που συζητείται στις 3 Μαρτίου 2017.
Οι εργαζόμενοι, που έκαναν συνέλευση χθες, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη, στην έκδοση του εν λόγω διαφορετικού φύλλου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι και το τελευταίο φύλλο για «Τα Νέα» καθώς έχει απομείνει με χαρτί για τύπωμα φύλλων αλλά για ελάχιστες ακόμη ημέρες (και είναι απίθανο την Κυριακή να κυκλοφορήσει το «Βήμα»).
Συνάμα, από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ θα προσπαθήσουν να δώσουν στου Μαξίμου και στους κυβερνώντες να καταλάβουν ότι πρέπει να περάσει ως κατεπείγουσα η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια. Μια τροπολογία που είναι στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και που θα ψηφιστεί σύντομα από τη Βουλή. Και η οποία επιτρέπει στο ΔΟΛ να λάβει την ενδιάμεση χρηματοδότηση από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης. Ετσι ο ΔΟΛ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τον ορισμό του ειδικού εκκαθαριστή, στις 3 Μαρτίου.