Παραπολιτικά

Στη Βουλή 3 σχολεία της Κρήτης με οικοδεσπότη τον Γραμματέα της ΝΔ

αυγενάκης σχολεία

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου  και του 2ουΔημοτικού Σχολείου Μαλίων καθώς και του 2ουΔημοτικού Σχολείου Νεάπολης Λασιθίου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν χθες το απόγευμα, στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα. Το ρόλο του ξεναγού ανέλαβε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος υποδέχθηκε αυτοπροσώπως τους μαθητές, συνοδούς καθηγητές και γονείς, και τους ξενάγησε σε ιδιαίτερους χώρους του κοινοβουλίου.
 
Μετά το πέρας της ξενάγησης ο κ. Αυγενάκης είπε απευθυνόμενος στους μαθητές: «Εύχομαι η σημερινή σας επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων να σας εμπνεύσει και να σηματοδοτήσει τη ενεργό συμμετοχή σας στα κοινά και στο μέλλον να είστε εσείς αυτοί που θα εκπροσωπείτε την Κρήτη και τους πολίτες της εδώ! Η δική σας συμμετοχή στα κοινά θα ωφελήσει τόσο τους πολιτικούς, όσο και την κοινωνία συνολικά. Δική μας δουλειά είναι να διασφαλίσουμε ότι η φωνή σας θα ακούγεται και ότι η συμμετοχή σας θα έχει αποτελέσματα Με καλύτερα ενημερωμένους πολίτες μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερη και ισχυρότερη Δημοκρατία στη χώρα μας.»
 

Ελλάδα

Καπραβέλος: Δεδομένο το τρίτο κύμα της πανδημίας – Να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία

κορωνοϊός Ελλάδα

Δεδομένο θεωρεί το τρίτο κύμα της πανδημίας ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος ανησυχεί ιδιαίτερα από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.

«Παίρνουμε ανάσα με την ψυχή στο στόμα. Θεωρούμε δεδομένο το τρίτο κύμα, είναι η εποχική ολοκλήρωση της πανδημίας. Έχουμε 2-3 κρίσιμους μήνες μπροστά μας. Με μικρότερη ορμή από τον Οκτώβριο θα καταρρεύσει το σύστημα» είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο τρεις είναι οι παράγοντες που προκαλούν ανησυχία:

Ο καιρός, που ευνοεί τον ιό, η χαμηλή ανοσία-χαμηλός αριθμός εμβολιασμών και η χαλάρωση των μέτρων.

«Όταν θα είναι μαζικές οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, θα το έχουμε χάσει το παιχνίδι» προειδοποίησε.

Ο κ. Καπραβέλος φάνηκε αντίθετος με το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων. «Να μην ανοίξουν τώρα» είπε και τόνισε ότι οι εικόνες συνωστισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη του προκαλούν άγχος.

«Όλη η ανησυχία βρίσκεται στις πολλές μεταλλάξεις και τη δυνατότητα του ιού να προσαρμόζεται στο περιβάλλον» είπε και υπογράμμισε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, αν συνεχιστούν οι μεταλλάξεις, να μη λειτουργήσει το εμβόλιο και να πρέπει να σταματήσει η χορήγηση του μέχρι να τροποποιηθεί.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι μήπως αχρηστεύσει τα εμβόλια» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κρήτη: Tης "έφαγε" 8.600 ευρώ παριστάνοντας υπάλληλο τράπεζας... αλλά συνελήφθη

Όταν μιλάει η καρδιά: Νύφη τραγουδάει με νοήματα το γαμήλιο τραγούδι στον κωφό σύζυγό της