Παραπολιτικά

Οργή Γλέζου με τα σχόλια για το γράμμα στον Μητσοτάκη

Γλέζος

Με γραπτή δήλωσε σε έντονο ύφος, αντέδρασε ο Μανώλης Γλέζος στα σχόλια που ακολούθησαν την επίσκεψή του στην οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γράμμα που άφησε.

Οπως έγινε γνωστό από δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου» το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης την οικία του προέδρου της ΝΔ προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Μανώλης Γλέζος παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, στο οποίο περιέχονταν μία φράση που δημιούργησε αντιδράσεις. «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Oποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις»

Οπως προκύπτει από την γραπτή του δήλωση, ο Μανώλης Γλεζος θεώρησε ότι διαστρεβλώθηκε η έννοια της φράσης περί αποφυγή εμφυλίου στην Κρήτη» και διευκρινίζει ότι η αναφορά του αφορούσε μόνο στην περίοδο της Κατοχής.

Γράφει ο Γλέζος:

«Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση:

Από την "παρέα" που κρατήθηκε στις φυλακές Πικερμίου, τις ημέρες της Χούντας, μετά και τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, είχαμε μείνει εμείς οι δυό.

Θεώρησα σωστό και πιστεύω ότι είχα υποχρέωση, να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη, ιδιωτικά με την επίσκεψη μου στο σπίτι της οικογένειάς του.

Όσο για την ιστορία και το αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη, στο αποχαιρετιστήριο μου σημείωμα αναφέρομαι καθαρά για την περίοδο της Κατοχής.

Αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου.

Όσα γράφονται και όσες αναφορές γίνονται, αφορούν την περίοδο του Ελληνικού εμφυλίου και έχουν άλλο στόχο και όχι την αποκατάσταση της αλήθειας.

Μανώλης Γλέζος

1 Ιουνίου 2017

ESPA BANNER