Παραπολιτικά

Με πανό υποδέχθηκε πολύτεκνος τον Αλέξη Τσίπρα

πολύτεκνος μετρό

Κρατώντας ένα πανό ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρεται, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο εργοτάξιο του μετρό στη Νέα Ελβετία, για τα τεράστια πρόβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω των εργασιών. Ο καταστηματάρχης βρίσκεται στο σημείο με τις τρεις κόρες του και κρατάει ένα πανό το οποίο γράφει: "Kύριε Πρωθυπουργέ τι θα κάνατε για μας τους επαγγελματίες που μας έχει καταστρέψει το μετρό;".

(φωτογραφία thestival.gr)

 

Κρήτη

Κρήτη: Ο Ψηλορείτης έφτασε στο... Σύνταγμα!

Ο Ψηλορείτης στο μετρό της Αθήνας!

Από σήμερα και μέχρι τις 6 Οκτωβρίου ο κεντρικός Σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα της Αθήνας θα φιλοξενεί μια φωτογραφική έκθεση για το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, ενώ ταυτόχρονα οι Συρμοί του Μετρό και του Τράμ θα αναμεταδίδουν ένα σποτακι μισού λεπτού για το Γεωπάρκο.

Η προβολή του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη γίνεται με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του γεωπάρκου, με την ευγενική χορηγία της  ΣΤΑΣΥ και με την βοήθεια του π. Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γεωπάρκου:

"Από το 2001 με την ίδρυσή του, στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη στοχεύουμε στην ανάδειξη και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας. 20 χρόνια στήριξης και ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας των κατοίκων της περιοχής του μέσω του γεωτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού και συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες.

20 χρόνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την ιστορία και τις παραδόσεις του.

Η έκθεση αυτή θα συμπέσει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας τουρισμού τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 και αποτελεί την καλύτερη ίσως δυνατή προβολή του Γεωπάρκου με δεδομένο ότι η μέση ημερήσια κίνηση στο Μετρό της Αθήνας είναι 614.000 επισκέπτες.

Η προβολή συνδιοργανώθηκε από τους Δήμους της περιοχής του Γεωπάρκου, το Δίκτυο Ιδαίων και την ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΕ με τη στήριξη του έργου RURITAGE.

Από το Γεωπάρκο Ψηλορείτη, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε το δικό σας μονοπάτι του μύθου του.
European Geoparks Network Global Geoparks Network Ruritage"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Χανιά: Συνέδριο για τη διατήρηση των φυτών της Μεσογείου

Χανιά: Μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά - Επί ποδός η Πυροσβεστική

Νήσος Χρυσή: ΦΕΚ για το Σχέδιο Δράσης στο πανέμορφο νησί

ESPA BANNER