Παραπολιτικά

"Κύριε Γιώργο μου"

Αυτιας Λεβεντης

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε τηλεφωνική ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο Γιώργος Αυτιάς τον ρώτησε διάφορα πράγματα με τον πρόεδρο να απαντά σε όλα.
Πάντως, αυτό που παρατηρήσαμε ήταν η άνεση και η οικειότητα που είχε ο Βασίλης Λεβέντης με τον Γιώργο Αυτιά καθώς χρησιμοποίησε πολλές φορές τη φράση "κύριε Γιώργο μου" για να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Άνετος και χαλαρός ο πρόεδρος...

Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο στο σημείο της ενέδρας

karaivaz-mnimosio-3173123.jpg

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποίησε το Σάββατο η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ στο σημείο που δολοφονήθηκε στον Άλιμο στις 9 Απριλίου.

Συγκινημένοι ήταν η γυναίκα του και ο γιος του δημοσιογράφου, ενώ πολλοί συνάδελφοι του βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας όπου τοποθετήθηκε πλακέτα στη μνήμη του.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχθηκε την επίθεση μόλις είχε φτάσει στο σπίτι του στην οδό Αννίνου στον Άλιμο. Την ώρα που αποβιβαζόταν από το αυτοκίνητό του ένα μηχανάκι με δυο άγνωστα άτομα πέρασε από δίπλα του και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον 10 φορές σχεδόν εξ επαφής. Ο δημοσιογράφος, που ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες, επέστρεφε στο σπίτι μετά τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

 

 

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι οι δράστες γνώριζαν το δρομολόγιο του και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία του να αποτελούσε συμβόλαιο θανάτου ενώ παράλληλα εκτιμάται πως οι εκτελεστές είναι από το εξωτερικό.

Το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται πως είναι ότι εκτελούσαν στα «τυφλά» ένα συμβόλαιο θανάτου.

Οι υποψίες της Αστυνομίας στρέφονται σε ανθρώπους του υποκόσμου, ενώ ως εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου «βλέπουν» πληρωμένους δολοφόνους, χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές.

Πάντως, οι αρχές βάζουν στο «μικροσκόπιο» τα πάντα όσον αφορά στις δραστηριότητες του δημοσιογράφου, έρευνες και ρεπορτάζ, ώστε να μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για αν και ποιους «ενόχλησε».

ειδησεις σημερα

Τι ανοίγει αύριο - Ο οδικός χάρτης της επιστροφής στην κανονικότητα

Γλυκά Νερά: Προσήχθη Γεωργιανός με πλαστό διαβατήριο που επιχείρησε να φύγει από τη χώρα

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό