Παραπολιτικά

Κόβει πίτα και ... προθέσεις

Κουράκης

Μια σημαντική χρονιά είναι το 2017 για την παράταξη Ηράκλειο Ανοικτοί Ορίζοντες και την παρουσία της στα δημοτικά πράγματα. Αυτό άλλωστε έχει φανεί το τελευταίο διάστημα, με την δυναμική "επιστροφή" Κουράκη στα δημοτικά πράγματα, μετά από μια περίοδο περισυλλογής και ανασύνταξης...

Το επόμενο διάστημα, ο Γιάννης Κουράκης θα μετρήσει πρόσωπα και καταστάσεις, με φόντο τη Λότζια και τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές... Με αυτές τις ...σκέψεις και τα δεδομένα, η παράταξη του πρώην δημάρχου έκοψε την πίτα της για το νέο έτος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε γνωστό μαγαζί του Ηρακλείου.

Κρήτη

Π.Ε.Δ Κρήτης: "Στο επίκεντρο" η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων

ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

Με τρέχοντα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης που συνεδρίασαν την εβδομάδα που πέρασε.

Ένα από τα θέματα αυτά ήταν η εφαρμογή της κινητικότητας που αποδυναμώνει το προσωπικό των ΟΤΑ. Γι' αυτό και απεστάλη έγγραφο του Δ.Σ. της ΠΕΔ προς την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται "να ανασταλεί για ένα έτος η εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι της χώρας να ανταποκριθούν στις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες που βιώνουμε και ακολούθως σε συνεννόηση με την Κ.Ε.Δ.Ε. να καθοριστεί το πλαίσιο εφαρμογής".

Επίσης, το Δ.Σ. όρισε εκπροσώπους της ΠΕΔ Κρήτης με τους αναπληρωτές τους για τη συγκρότηση των Επιτροπών Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών που αφορούν διάφορα σημαντικά έργα των Δήμων της νήσου και της Περιφέρειας.

Τέλος, προχώρησε σε Διοικητική Αναδιάταξη και κατανομή του προσωπικού της ΠΕΔ, με στόχο να αναπτυχθούν στο έπακρον οι δυνατότητες του Φορέα, προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας της Κρήτης.

Προετοιμάζεται η συνάντηση για τον ΒΟΑΚ στην Αθήνα

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το Δ.Σ. της ΠΕΔ στην επικείμενη συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα το Νέο Οδικό Άξονα της Κρήτης, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς η Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης για την πορεία υλοποίησης του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου.

Γι' αυτό το λόγο, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να προετοιμάσει τις λεπτομέρειες των θέσεων και των επιχειρημάτων που θα προβάλουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Διαβάστε επίσης:

 Bloomberg: Την άνοιξη θα δούμε εκτόξευση των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη

Βρετανία - covid-19: Η χώρα ελπίζει να χαλαρώσει το lockdown από τον Μάρτιο

Τουρκία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από το ναυάγιο ρωσικού φορτηγού-πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα