Παραπολιτικά

Διαμαρτυρία με σαρδέλες έξω από τη Βουλή (φωτο)

σαρδελες

Μία κασέλα με σαρδέλες στο προαύλιο της Βουλής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι προαπαιτούμενα μέτρα λιτότητας έχουν ενταχθεί προς ψήφιση σε τροπολογία που αφορά στην αλιεία, πέταξε μέλος του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής.

σαρδελες

σαρδελες, by gpapadakis

Φωτογραφίες: ΑΠΕ

Πολιτική

Την άρση της ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτη αποφάσισε η Βουλή

αραχωβιτης

Την άρση της ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση της Folli Follie.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με χθεσινή τους δήλωση έκαναν γνωστό πως στο εξής θα απέχουν από τις ονομαστικές ψηφοφορίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και τη λειτουργία της Βουλής εν μέσω πανδημίας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 183 βουλευτές, ενώ 23 βουλευτές καταψήφισαν.

Παρότι τα κόμματα συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις ενδείξεις, ώστε να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, επικαλέστηκαν τον Κανονισμό της Βουλής σύμφωνα με τον οποίο το «Σώμα» δεν μπορεί να μπει στην ουσία των γεγονότων.

Επανήλθε δε, το αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνεται ένα πρώτο φιλτράρισμα των υποθέσεων, πριν αυτές έρθουν ως δικογραφίες στη Βουλή.

«Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα συμβάλλει μόνο στην διαιώνιση μιας αρρωστημένης ατμόσφαιρας», υποστήριξε ο Σταύρος Αραχωβίτης και αναφέρθηκε σε ένα email ενός υπαλλήλου ασφαλείας της εταιρείας που επικαλείται ότι στηρίζει τον όμιλο, θέλοντας, όπως είπε, να πουλήσει εκδούλευση στα αφεντικά του.

«Δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο ένα στήσιμο από κάποιον για να κονομήσει λεφτά από τη διοίκηση και να συκοφαντήσει» είπε από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ μίλησε για φάμπρικα άρσεων ασυλίας για ψύλλου πήδημα.

«Να μην υπερψηφιστεί η πρόταση διότι δια της ψήφου των βουλευτών θα δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει ένα σύστημα κατασυκοφάντησης του πολιτικού συστήματος», ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρήσει από την ονομαστική ψηφοφορία.

ειδήσεις σήμερα 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον επόμενο μήνα θα κατέθετε για σοβαρή υπόθεση

Στο Μαξίμου ο Λίβυος Πρόεδρος: Επανεκκινεί η συζήτηση για τις θαλάσσιες ζώνες- φώτο