Κρήτη

Χανιά

Παγκόσμιο Συνέδριο για την ηλεκτρονική καινοτομία στα Χανιά

dsc_0285.jpg

Το Συνέδριο JCrete αποτελεί το πιο σημαντικό ίσως Συνέδριο για θέματα ηλεκτρονικής καινοτομίας στον κόσμο. Το JCrete (http://www.jcrete.org) δεν είναι Συνέδριο - τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν κεντρικές ομιλίες. Δεν υπάρχουν παρουσιάσεις και ομιλητές. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει και προκαθορισμένο Πρόγραμμα. Ακόμη και όσοι παρακολουθούν το Συνέδριο αυτό - διάσημοι προγραμματιστές από όλο τον κόσμο εξειδικευμένοι στην Java, μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού σήμερα - δεν παρευρίσκονται απλά για να παρακολουθήσουν, αλλά για να συμμετέχουν ενεργά.

Λόγω της άκρως εξειδικευμένης φύσης του Συνεδρίου, η συμμετοχή στο JCrete γίνεται μόνο κατόπιν προσκλήσεως προς ειδικούς στον χώρο της Java, κυρίως από το εξωτερικό. Φέτος, το JCrete διεξάγεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τις 1-5 Αυγούστου στην ΟΑΚ, και όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές, είναι ήδη fully-booked! Οι συμμετέχοντες μοιράζονται σε Ομάδες Εργασίας, σε συζητήσεις για το μέλλον των νέων τεχνολογιών, αλλά και στην απόλαυση του όμορφου φυσικού περιβάλλοντος στο Νομό Χανίων.

dsc_0250.jpg

dsc_0250.jpg, by chara

Στην έναρξη του Συνεδρίου παραβρέθηκε και ο Στέλιος Παπαδάκης, Διευθυντής του Γυμνασίου Κολυμβαρίου, με ομάδα μαθητών, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τους υπευθύνους για την ευγενική προσφορά του Συνεδρίου JCrete 2015, να συνδράμει με την αγορά Ηλεκτρονικού Υπολογιστού για το Εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου. Επίσης, η Καθηγήτρια  Μαρία Παπαδάκη αναφέρθηκε στις δράσεις του σχολείου και του Εργαστηρίου Πληροφορικής του Γυμνασίου.
Μία από τις σημαντικές δράσεις του Συνεδρίου είναι και η δωρεάν Ημερίδα προγραμματισμού και ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-16 ετών, το “JCrete4Kids”, το οποίο οργανώνεται και φέτος, το Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις για όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται στα πλαίσια προβληματισμού και συνεργασίας με την ΟΑΚ ως προς τον σωστό και υπεύθυνο τρόπο χρήσης των νέων τεχνολογιών, οι οποίες αποτελούν κυρίως εργαλεία μάθησης και όχι με την υπερβολική χρήση τους μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.  

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ