Οικονομία

Βρετανία: Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

Τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν την Τρίτη σχεδόν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών εν μέσω προσδοκιών ότι οι μεγάλες χώρες παραγωγής θα συμφωνήσουν σε παράταση των μειώσεων της παραγωγής που έχουν προσφέρει στήριξη στις τιμές, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πιθανόν να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχύθηκε κατά 2,2% στα 39,15 δολάρια το βαρέλι στις 15:15 ώρα Ελλάδας, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει άνοδο κατά 2% στα 36,14 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών του Ιράκ και εκτελών χρέη υπουργού Πετρελαίου Αλί Αμπντούλ Αμίρ Αλαουί ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η χώρα του θα μειώσει περαιτέρω την παραγωγή της και διατηρεί τη δέσμευσή της στη συμφωνία της ομάδας ΟΠΕΚ+.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, όπως η Ρωσία, αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα παρατείνουν τις μειώσεις-ρεκόρ στην παραγωγή τις οποίες ενέκριναν τον Απρίλιο. Το Ιράν δεν επέδειξε τον Μάιο ισχυρή συμμόρφωση με τους στόχους για τη μείωση της παραγωγής.

Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Οδηγίες για τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία

ξενοδοχείο

Νέες οδηγίες για τους εποχικά απασχολούμενους στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι εποχικοί εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη διαδικτυακή αίτησή τους για το επίδομα των 534 ευρώ από την Τρίτη 7 Ιουλίου έως και το τέλος του μήνα.

Η καταβολή του ποσού θα γίνει τις πρώτες δέκα ημέρες του Αυγούστου.

Οι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν και αίτηση με νέο έντυπο, μέσω της πλατφόρμας supportemployees.services.gov.gr, είτε έχουν επαναπροσληφθεί είτε όχι για να κριθούν δικαιούχοι του επιδόματος.

Οι δηλώσεις αφορούν εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, με υποχρέωση επαναπρόσληψης, και η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων πρέπει να πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ που αφορά στον Ιούνιο.

Οι δικαιούχοι

Ως δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ ορίζονται οι εποχικά εργαζόμενοι που:

Δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες από τον Σεπτέμβριο 2019 ως και τον Φεβρουάριο 2020.

Απολύθηκαν από επιχειρήσεις λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook και έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Σεπτέμβριο 2019 ως και τον Φεβρουάριο 2020.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμείνετε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ από τον Ιούνιο ως και τον Αύγουστο 2020.