Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Επιλέγει διευθύνοντα σύμβολο με διεθνή διαγωνισμό

σαλλας.jpg

Σε μια περίοδο που η διαφάνεια και η εξειδίκευση αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα στη διεθνή τραπεζική, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το πρωί  της Δευτέρας, πως θα συνεργαστεί με την Egon Zehnder, κορυφαία εταιρία αναζήτησης ηγετικών στελεχών, για την πλήρωση ηγετικής θέσης στη διοίκηση. 

Η εταιρία θα αναζητήσει τον καταλληλότερο Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (μετά και την παραίτηση στις 15 Ιανουρίου 2015 του Άνθιμου Θωμόπουλου), μέσα από μια μεγάλη δεξαμενή διεθνών στελεχών με μακρά πείρα και επιτυχημένη διαδρομή στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η Ελβετική πολυεθνική Egon Zehnder, με ιστορία που υπερβαίνει το μισό αιώνα και μια παρουσία που εκτείνεται σε 41 χώρες με 68 γραφεία, διαθέτει βαθιά τεχνογνωσία εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και στενές επαφές με τα κορυφαία διοικητικά ταλέντα χρηματοοικονομικών οργανισμών του πλανήτη. Με αυτή την κίνηση η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει πρωτοβουλία που  αναβαθμίζει περεταίρω το διοικητικό της προφίλ και  λειτουργεί ανταγωνιστικά ως η κορυφαία ελληνική τράπεζα στο διεθνές τοπίο, ικανοποιώντας παράλληλα πλήρως τις προϋποθέσεις που θέτει ως ρυθμιστική αρχή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς θα ορίσει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου μέλος του ως Εντεταλμένο Σύμβουλο που θα είναι ταυτόχρονα και επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου. 

Οικονομία

ΕΦΚΑ: Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται αναδρομικά στο τέλος Οκτωβρίου

Πληρωμές επιδομάτων

Εφτασε η ώρα της καταβολής των αναδρομικών σε 29.000 νέους συνταξιούχους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και περίπου 5.000 συνταξιούχοι που εργάζονται.

Ειδικότερα οι επόμενες πληρωμές του ΕΦΚΑ αφορούν τις εξής «ουρές» των αναδρομικών:

1. Στο τέλος του μηνός αναμένεται να πληρωθούν οι 29.000 δύσκολες περιπτώσεις νέων συνταξιούχων που δικαιούνται αναδρομικά. Συγκεκριμένα οι 29.000 νέοι συνταξιούχοι που δεν πληρώθηκαν ακόμη αφορούν πολύπλοκες περιπτώσεις ανάμεσα στις οποίες είναι και περίπου 5.000 περιπτώσεις συνταξιούχων που εργάζονται. Προσοχή! Οι εν λόγω συνταξιούχοι που εργάζονται θα λάβουν μόνο τα αναδρομικά που έχουν συσσωρευτεί ( από το Μάρτιο του 2020) από τη μείωση του πέναλτι κατά 30% καθώς δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία το λογισμικό για τη μείωση του πέναλτι σε μηνιαία βάση. Δηλαδή οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα υφίστανται ακόμα το «μαχαίρι» του 60% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου. Αντίθετα ο νέος νόμος που μειώνει το πέναλτι στο 30% εφαρμόζεται στο δημόσιο με αποτέλεσμα να χορηγούνται αυξημένες συντάξεις στους απασχολούμενους συνταξιούχους.

2.Από τις 25 έως τις 29 Οκτωβρίου μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν οι μηνιαίες αυξήσεις στους 133.692 παλαιούς συνταξιούχους που έλαβαν τα αναδρομικά τον προηγούμενο μήα . Οι αυξήσεις θα δοθούν σε 5 ετήσιες δόσεις όπως προβλέπει ο νόμος. Τώρα θα δοθούν τα 2/5 που εκκρεμούν για τα έτη 2020,2021. Δηλαδή αν ένας συνταξιούχος δικαιούται αύξηση 50 ευρώ, στο τέλος του μηνός θα πάρει 20 ευρώ.

3. Αλλες 215.000 περιπτώσεις παλαιών συνταξιούχων με αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 θα πληρωθούν μέχρι τέλος του έτους. Πρόκειται για σύνθετες περιπτώσεις, με λάθη ή ελλιπή στοιχεία καταχωρημένα στο σύστημα του e-ΕΦΚΑ.

Ωστόσο, εκτιμάται πως μόνο το 20-25% (40.000- 50.000 ) εξ’ αυτών δικαιούνται και τελικά θα λάβουν αναδρομικά και αυξήσεις. Οι υπόλοιποι συνταξιούχοι δεν πληρούν σωρευτικά και τις 3 προϋποθέσεις που απαιτούνται, οι οποίες είναι περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, αίτημα συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 και μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Εγκλωβίστηκε οδηγός σε ΙΧ μετά από τροχαίο

Κρήτη - Καιρός: Συννεφιασμένος ο καιρός για σήμερα Τρίτη

ESPA BANNER