Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Πέμπτη η συνάντηση Σταθάκη με θεσμούς για τους λιγνίτες

ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ ρευμα.jpg
 clock 18:40 | 22/01/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο απόηχος του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους επικεφαλής των θεσμών.
Οι συνομιλίες στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας ορίστηκαν για το πρωί της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου και στο τραπέζι θα τεθεί η πορεία των δεσμεύσεων στα ενεργειακά.
Ένα 24ωρο νωρίτερα, εκτός απρόοπτου θα έχουν γίνει γνωστά και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, δηλαδή το αν υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές για τις μονάδες. Η έκβαση του διαγωνισμού θα καθορίσει εν πολλοίς και το πρόγραμμα της συνάντησης συμφωνα με το energypress.gr.
Όπως αναφέρουν πηγές του energypress στην περίπτωση που δεν εμφανιστούν επενδυτές με την κατάθεση προτάσεων εξαγοράς, τότε ο φάκελος της αποεπένδυσης και συνολικά η ΔΕΗ μπαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά… Δηλαδή, είναι πολύ πιθανόν να ενεργοποιηθούν άλλα μέτρα για το άνοιγμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως για παράδειγμα η εκμετάλλευση των υδροηλεκτρικών σταθμών.
Στο ενδεχόμενο που υπάρξουν προσφορές, και φυσικά αυτές δικαιολογούν την κατακύρωση του αποτελέσματος, τότε ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα θα έχει ολοκληρωθεί.
Όλα όμως στο μέτωπο του διαγωνισμού των λιγνιτικών δείχνουν να κρέμονται από μία κλωστή… Όπως αναφέρουν πηγές τουenergypress που βρίσκονται κοντά στη συναλλαγή, οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα διστακτικοί ως προς τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Λίγα 24ωρα πριν τη λήξη της προθεσμίας της 23ης Ιανουαρίου (12 το μεσημέρι) τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Τσέχοι της Seven Energy οι οποίοι κατεβαίνουν μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι αρνητικά, η «Μυτιληναίος» επιμένει στη στρατηγική της να χαρακτηρίζει δύσκολο το εγχείρημα, ενώ και η κοινοπραξία της «CHN Energy – Όμιλος Κοπελούζου» διαπιστώνει πως πολλές από τις εκκρεμότητες που αν επιλύονταν θα δημιουργούσαν πιο ευνοϊκό τοπίο, παραμένουν άλυτες.
Αν δεν πρόκειται για τακτικές που παραπέμπουν σε παιχνίδι παρτίδας πόκερ, επιδιώκοντας την άντληση περισσοτέρων κινήτρων, τότε ο διαγωνισμός βρίσκεται σε απολύτως οριακό, όσον αφορά την έκβασή του, σημείο. Πάντως, κύκλοι του ΥΠΕΝ και της ΔΕΗ, φέρονται να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, διατηρώντας όμως και τον πήχη των προσδοκιών χαμηλά.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis