Να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εφόσον έχει προχωρήσει σε υπερβολικές αυξήσεις, συστήνει στους καταναλωτές ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης με αφορμή τις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν στα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο, προσθέτοντας πάντως ότι η μέση τιμή για τον τρέχοντα μήνα (14 σεντς ανά κιλοβατώρα) είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιανουάριο. Επίσης πρόσθεσε ότι υπάρχουν τιμές στο «πράσινο» τιμολόγιο, κάτω από τα 12 σεντς ανά κιλοβατώρα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Σκυλακάκης απέδωσε τις αυξήσεις στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων καθώς και στη μειωμένη συμμετοχή των ΑΠΕ στην κάλυψη του φορτίου.
«Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι καταναλωτές είναι να αλλάξουν τους παρόχους που βάζουν υψηλές τιμές. Εγώ ο ίδιος το έκανα σήμερα το πρωί, διότι θεωρώ ότι ο δικός μου πάροχος έκανε υπερβολικές αυξήσεις πέραν της αύξησης της τιμής της χονδρικής. Δεν θα αλλάξω χρώμα τιμολογίου γιατί με το πράσινο τιμολόγιο ξέρω ποιος είναι φθηνός. Και είναι εντυπωσιακό ότι όλοι αυτοί που έκαναν εκστρατεία λέγοντας “ελάτε στο φθηνό”, ξαφνικά το ακρίβυναν».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηράκλειο: Στη φυλακή ο Παλαιστίνιος πατριός για την κακοποίηση του 3χρονου κοριτσιού
Ηράκλειο: Κλείνουν το ένα μετά το άλλο εμπορικά καταστήματα στο κέντρο
Κρήτη: Άφησε ανοιχτό το μάτι της κουζίνας και το σκεύος πήρε φωτιά - Μια γυναίκα στο νοσοκομείο