Οικονομία

Πώς θα λάβουν τα αναδρομικά οι οικογένειες των θανόντων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς

ειδικες δυναμεις στρατος.jpg

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ξεκίνησε τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την καταβολή του εφάπαξ χρηματικού ποσού του Ν.4575/2018, στις οικογένειες των θανόντων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς. 
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΓΕΣ με γνώμονα τη μέριμνα για το προσωπικό, μετά την καταβολή των αναδρομικών στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, δόθηκαν οδηγίες για την καταβολή του εφάπαξ χρηματικού ποσού του Ν.4575/2018, στις οικογένειες των θανόντων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, που απεβίωσαν μετά την 01 Ιουλίου 2012 και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία.
Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργεί, με μέριμνα της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΓΕΣ, από τις 11 Δεκεμβρίου 2018, ειδική τηλεφωνική γραμμή (τηλ. 210-6552413), στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά είσπραξης και τις απαραίτητες διαδικασίες για την καταβολή της αποζημίωσης.

 

Οικονομία

Με σημαντική άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

ανοδος - χρηματιστηριο

Ράλι 3,63% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης, με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο και την αγορά να επιστρέφει πάνω από τις 600 μονάδες και να δίνει συνέχεια στο άλμα 8,46% της Δευτέρας.

Η αγορά ακολούθησε την ισχυρή άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως μειώνονται κρούσματα και θάνατοι από τον ιό στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στο Eurogroup που συνεδριάζει αργότερα σήμερα, αναμένοντας ένα συντονισμένο πακέτο μέτρων στη μάχη κατά του ιού.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με σημαντική άνοδο 3,63% στις 607,73 μονάδες. Στα 74,7 εκατ. διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών.

«Πράσινο» το ταμπλό
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,32%.

Άνοδο καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής(+6,64%), της Πειραιώς (+6,38%), της Alpha Bank(+5,98%), της Eurobank(+5,53%) και της Ελλάκτωρ(+5,26%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+5,70%) και των Τροφίμων (+4,67%).

Ανοδικά κινούνται 67 μετοχές, 3 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Παϊρης+29,93% και Minerva+21,08%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τζιρακιάν-8,73% και Audiovisual-2,78%.