Οικονομία

Μηταράκης: Δεν έχει καταθέσει ποτέ ισολογισμό ο ΕΦΚΑ

μηταράκης

Ο ΕΦΚΑ δεν έχει καταθέσει ισολογισμό για κανένα έτος λειτουργίας του, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε, την προσεχή Πέμπτη θα ψηφιστεί διάταξη για να καταθέσει αναδρομικά ισολογισμούς ο ΕΦΚΑ και από εδώ και πέρα να καταθέτει σταθερά τα οικονομικά στοιχεία του κάθε έτους.

«Με νόμο που θα ψηφίσει τώρα η κυβέρνηση, μπαίνουν συγκεκριμένες προθεσμίες για να καταθέσει αναδρομικά ισολογισμούς για τα παρελθόντα έτη και φυσικά από εδώ και πέρα κάθε έτος, στην ώρα του, να υπάρχει έκθεση ορκωτού λογιστή και τελικά στοιχεία», είπε ο κ. Μηταράκης.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ο καθένας «να βγαίνει και να λέει για τον ΕΦΚΑ ότι νούμερα νομίζει ότι ισχύουν» αντίθετα, «πρέπει να υπάρχει μια επίσημη καταγραφή, αποτύπωση και επιβεβαίωση των στοιχείων».

Οικονομία

Χρηματιστήριο: Με νωθρή άνοδο το κλείσιμο στην Αθήνα

χρηματιστήριο

Νωθρή ήταν η ανοδική αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου, εν μέσω γενικευμένης ανόδου στην Ευρώπη με κέρδη έως 3%.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 626,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,47%.

Η εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη από χθες, αλλά η αγορά -συνεχίζει να επηρεάζεται από την ένταση που προκαλούν οι αυθαίρετες ενέργειες της Τουρκίας με την βόλτα του Oruc Reis άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Διακινήθηκαν μόλις 26 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια στιγμή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποιούν ρεκόρ κεφαλαιοποίησης ιδιαίτερα σ ότι αφορά το Λονδίνο και το Euronext.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν προηγουμένως κέρδη έως και 3% μετά το αναμενόμενο νέο πακέτο ενίσχυσης στις ΗΠΑ. Η δε αμερικανική αγορά άνοιξε με άνοδο έως 350 μονάδες, ύστερα από τις δηλώσεις του Trump για μείωση των φόρων στα κεφαλαιακά κέρδη.

Κέρδη 3,32% για την μετοχή της Eurobank στα 0,3823 ευρώ – μια ημέρα μετά το πακέτο 7,1 εκατ. μετοχών που άλλαξε “χέρια” στα 0,37 ευρώ. Με ράλυ 5% έκλεισε η μετοχή της Γεκ- Τέρνα στα 6,09 ευρώ – μετά την απόφαση της Τέρνα να διαθέσει μετοχές στα 11 ευρώ με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης. Αντίθετα, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής έκλεισε με πτώση 2,67% στα 11,68 ευρώ. Ράλυ 3,11% για την Coca- cola στα 23,88 ευρώ – με την άνοδο της αγγλικής αγοράς, αλλά και λόγω θετικών αναλύσεων. Με κέρδη 3,2% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,1155 ευρώ. Με κέρδη 3,55% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 1,139 ευρώ. Κέρδη 1,21% για την Alpha bank στα 0,501 ευρώ. Με άνοδο 3,78% η μετοχή της ΔΕΗ στα 3,842 ευρώ. Κέρδη 2.35% για την μετοχή της Ελλάκτωρ στα 1,134 ευρώ. Με άνοδο 2,.15% η Μπέλα στα 16,18 ευρώ. Πτώση 1,59% για την Motor oil στα 11,13 ευρώ. Κέρδη 1,75% για τον Μυτιληναίο στα 7,835 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 26,4 εκατ. ευρώ με μικρά πακέτα σε Alpha bank, Τέρνα και lamda development.