Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass 2: Τελευταία ημέρα σήμερα για αιτήσεις – Ποιοι θα πληρωθούν έως τις 29 Σεπτεμβρίου

Image
Market Pass
 clock 11:11 | 25/09/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Λήγει σήμερα, Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/marketpass για τη χορήγηση της τριπλής ενίσχυσης του Market Pass (Αυγούστου-Οκτωβρίου).  Αυτό αφορά στους πολίτες που θέλουν να πληρωθούν έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023.  Eπίσης επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι του Market Pass που έχουν λάβει ήδη την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι θα πληρωθούν έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι δικαιούχοι του Market Pass που είχαν ήδη πάρει την ενίσχυση στον προηγούμενο κύκλο του μέτρου δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τον επόμενο κύκλο. Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα  ΚΕΠ για το Market Pass.

Σημειώνεται δε πως το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους. Επίσης επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι του market pass που θα επιλέξουν να λάβουν την ενίσχυση σε άυλη ψηφιακή κάρτα θα πάρουν από 22 έως 100 ευρώ το μήνα ενώ για το τρίμηνο τα ποσά ανέρχονται σε 66 έως 300 ευρώ.

Image
σούπερ μαρκετ

Τα “ψιλά γράμματα” που πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Market Pass 2 τα εξής:

Ειδικά για τους δικαιούχους που έχουν λάβει την ενίσχυση για τους μήνες Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023 (του άρθρου 115 του ν. 5007/2022 (Α’ 241)) γίνεται αυτεπάγγελτη εξέταση της πλήρωσης των κριτηρίων του άρθρου 46 του ν. 5045/2023 (Α’ 136) και δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης. Ωστόσο, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, δύνανται να εισέλθουν στην εφαρμογή και να τροποποιήσουν την αίτησή τους μόνο:

α) εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης από ψηφιακή χρεωστική κάρτα σε τραπεζικό λογαριασμό και το αντίστροφο, καθώς και

β) εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους.

Όσες αυτεπάγγελτα υποβληθείσες αιτήσεις ήδη δικαιούχων δεν τροποποιηθούν ή υποβληθούν οριστικά εκ νέου με τις επιθυμητές τροποποιήσεις μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2023 θα προωθηθούν για πληρωμή έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 και δεν θα είναι δυνατόν να τροποποιηθούν μετά την ημερομηνία αυτή.

Όσες αυτεπάγγελτα υποβληθείσες αιτήσεις ήδη δικαιούχων παραμείνουν σε κατάσταση «ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ» μετά την παρέλευση της 25ης Σεπτεμβρίου 2023, θα πρέπει να υποβληθούν οριστικά από τον δικαιούχο το αργότερο μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023, ώστε να προωθηθούν για πληρωμή έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Επειδή οι προθεσμίες υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος δεν έχουν παρέλθει για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων (πυρόπληκτοι, ΑΦΜ σχετιζόμενοι με δηλώσεις επιχειρήσεων) και δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2022, ενδέχεται να μην είναι προσωρινά δυνατή η αυτεπάγγελτη εξέταση της ήδη υπάρχουσας αιτήσεώς τους μέχρι την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων (15/9/2023).

Για τις περιπτώσεις αυτές θα επαναληφθεί η διαδικασία της αυτεπάγγελτης εξέτασης εντός Οκτωβρίου, οπότε οι εμπλεκόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να εισέρχονται στην εφαρμογή σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τις 31/10/2023, για να ενημερώνονται για την εξέλιξη της αιτήσεώς τους.

Image
Σούπερ Μάρκετ

Τι πρέπει να κάνετε μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή του Market Pass

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή του Market Pass, ο αιτούμενος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ιδίως τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης (έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ο αιτούμενος υποβάλλει υπό μορφή IBAN ενεργό λογαριασμό Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον συνδικαιούχος και επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που τηρείται ο λογαριασμός.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατόπιν της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση, απαιτείται να πατηθεί το πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτησης.
Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (μέσω πρωτοκόλλου NFC), όσο και σε e-shop για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Γίνεται ακύρωση /μεταβολής της  αίτησής ;

Δίνεται η δυνατότητα για τη μεταβολή στοιχείων της αίτησης ή την ακύρωσή της:

για όσους διαθέτουν αυτεπάγγελτα υποβληθείσα αίτηση και για όσους υποβάλουν αίτηση μέχρι και 25/9/2023, έως το πέρας της 25ης Σεπτεμβρίου 2023 και

για όσους υποβάλουν αίτηση στο διάστημα 26/9/2023-31/10/2023, έως το πέρας της 31ης Οκτωβρίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία: 92χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη σε αχυρώνα...

Ηράκλειο: Άφαντος ο 46χρονος μετά τον πυροβολισμό - Στο ΠΑΓΝΗ το θύμα

Πάτρα: Τρεις οι νεκροί από το τροχαίο - 3χρονο παιδάκι, ο παππούς του και μία γυναίκα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis