Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Σήμερα οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

ΔΝΤ
 clock 12:32 | 14/04/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η εκτίμηση για το πόσο ήδη έχει και θα επηρεαστεί και το επόμενο διάστημα το ελληνικό ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει προειδοποιήσει πως πρέπει να περιμένουμε κάτι ανάλογο με αυτό που έρχεται συνολικά στην ευρωπαϊκή οικονομία, δηλαδή μία ύφεση της τάξης του 5% έως 10%.

Οι εκτιμήσεις των περισσότερων ξένων οίκων κινούνται μέσα σε αυτό το όριο διακύμανσης.

Η Morgan Stanley είναι από τους πλέον αισιόδοξους οίκους και βλέπει ύφεση 5,3% για την ελληνική οικονομία φέτος. Η HSBC αναμένει πτώση 6% για το ελληνικό ΑΕΠ και η Goldman Sachs το βλέπει να συρρικνώνεται 9%. Η πλέον ζοφερή πρόβλεψη προέρχεται από την UniCredit, που προειδοποιεί για βουτιά 18,6% στο ελληνικό ΑΕΠ το 2020.

Η προηγούμενη πρόβλεψη του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση του νέου κοροναϊού και μπει ολόκληρος ο πλανήτης σε καραντίνα, έκανε λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% φέτος, έναντι στόχου της ελληνικής κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,8%.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis