Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Διορία έως τις 28 Αυγούστου για 1 εκατ. φορολογούμενους

φορολογικη δηλωση

Διορία έως τις 28 Αυγούστου για να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, δόθηκε σε περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους, με προϋπόθεση να πληρωθεί η δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Π.Παντελή δεν υπάρχει πρόστιμο για την «καθυστερημένη» δόση που μεταφέρεται από τον Ιούλιο στον Αύγουστο. Να σημειωθεί πώς όσοι πλήρωσαν εφάπαξ ως τον Ιούλιο, η έκπτωση του 2% ισχύει για μελλοντικές οφειλές, επομένως τίθεται το ερώτημα αν η έκπτωση τώρα θα ισχύει και για όσους πληρώσουν Ιούλιο και Αύγουστο. «Είναι το πρόβλημα της προκαταβολής το οποίο δεν το έχουμε δει και θα το δούμε τις επόμενες ημέρες» τόνισε ο κ. Παντελής. «Δεν είναι η περίοδος που οι επιχειρήσεις έχουν χρήματα ώστε να βεβαιώνουν λεφτά», σημειώνει.

 

 

Οικονομία

Επιδότηση εισφορών για όλους τους κλάδους

Ασφαλιστικές Εισφορές

Σχέδια για την στήριξη μικρών επιχειρήσεων, που πλήττονται από τα τοπικά περιοριστικά μέτρα, έχουν κατατεθεί στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου καθώς ειδικά ο κλάδος της μικρής λιανικής, του λιανεμπορίου και της οικονομίας της φιλοξενίας είναι σε δύσκολη καμπή.