Οικονομία

Εντυπωσιασμένοι οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες από την Αθήνα (βίντεο)

p1070845_287112834.jpg

Η μακραίωνη ιστορία, η ζεστή φιλοξενία, η ενδιαφέρουσα γαστρονομία αλλά και η ασφάλεια της χώρας είναι τα βασικά στοιχεία που σημειώνουν ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας οι αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελληνική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο του Athens ASTA Destination Expo. 

Οι δύο πρώτες ημέρες τους στην Ελλάδα, Σάββατο και Κυριακή 14 και 15 Μαρτίου, τα είχαν όλα αυτά. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Πλάκα) αλλά και στο Σούνιο ενώ γνώρισαν τη γαστρονομική πλευρά της πόλης με δοκιμές τοπικών φαγητών και ποτών. 

Την Κυριακή, η τελετή εγκαινίων στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ήταν επιβλητική λόγω του χώρου ενώ πολλοί από τους αμερικανούς επισκέπτες μας συγκινήθηκαν ακούγοντας από τη σοπράνο Αναστασία Ζαννή τον εθνικό τους ύμνο. Είχε προηγηθεί περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. 

Η ημέρα έκλεισε με δείπνο στο περιστήλιο του Ζαππείου, όπου τους υποδέχτηκαν κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο δείπνο κυριάρχησαν τα... κλασικά ελληνικά πιάτα (σουβλάκι, μουσακάς, ντολμαδάκια, ντάκος, ελληνικά τυριά και πολλά ακόμα) αλλά και τα ελληνικά κρασιά και μπύρες. 

Χορευτικό συγκρότημα παρουσίασε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, παρασύροντας τους επισκέπτες σε μια βραδιά κεφιού. Δείτε στο βίντεο τι δήλωσαν στο Tornos News από τη μέχρι τώρα εμπειρία τους.

Οικονομία

Νίκος Παπαθανάσης: Πρόγραμμα δανειοδότησης για μικρές επιχειρήσεις έως 50.000 ευρώ

Νίκος Παπαθανάσης

Στα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Υπάρχει μια δέσμη μέτρων για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχουν τρία προγράμματα, εκ των οποίων το ένα αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, από 1 έως 10 άτομα, για να μπορέσουν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ. ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου. Πολύ σύντομα θα αναρτήσουμε τις αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, όπου εκεί υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μόλις προχθές είχαμε την υπαγωγή περίπου 120 τέτοιων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, προανήγγειλε και το πρόγραμμα χορήγησης δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%. «Λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη», σημείωσε.

Για το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι τα μέτρα και οι κανόνες είναι γνωστά, οι επαγγελματίες γνωρίζουν πώς πρέπει να τα τηρήσουν, τονίζοντας ότι «πρέπει όλοι να τηρήσουν για να έχουμε διάρκεια. Πρέπει να δουλέψει η αγορά για να μπορέσει να καλύψει κάποια από τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη: Μαχαίρωσαν και δολοφόνησαν 54 χρονη μητέρα

Ρέθυμνο: Διαψεύδει η διοίκηση του νοσοκομείου ότι κλείνει η παθολογική κλινική

Κρήτη - "Λέανδρος": Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, χαλάζι στα δυτικά