Οικονομία

Εφορία: Πώς θα γλιτώσετε από τα τεκμήρια, αξιοποιώντας παλιές φορολογικές δηλώσεις

Εφορία

Τη δυνατότητα να αποφύγουν την υπερφορολόγηση με βάση τα τεκμήρια της Εφορίας έχουν και φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι. Ταυτόχρονα μπορούν να αποτρέψουν και τους κινδύνους απώλειας κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών που προκαλεί ο προσδιορισμός των φορολογητέων εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια.

Όσοι φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι η εφαρμογή των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης προσδιορίζουν σε εξωπραγματικά ύψη τα ετήσια φορολογητέα εισοδήματά τους - με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και να χάσουν κοινωνικές παροχές και φοροαπαλλαγές χορηγούμενες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων - μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά με τη χρήση της μεθόδου της «ανάλωσης κεφαλαίου παρελθόντων ετών», την οποία προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 34 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).

Υπολογίστε το φόρο και την έκπτωση για το εισόδημά σας ΕΔΩ

Μπορεί ειδικότερα, να αθροίσει τα ποσά των πάσης φύσεως εισοδημάτων (από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ενοίκια, επιχειρήσεις, τόκους καταθέσεων, μερίσματα, υπεραξίες από πώληση μετοχών κ.λπ.) και τα ποσά των εσόδων από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κι από τυχόν άλλες πηγές (εισπραχθέντα ποσά εφάπαξ παροχών ασφαλιστικών ταμείων, κέρδη από λαχεία, ληφθείσες δωρεές κ.λπ.) τα οποία έχει αναγράψει στις δηλώσεις των παρελθόντων ετών.

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

Ρεκόρ 20ετίας κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2019.jpg

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά την αρχική προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,14% στις 595,16 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 40,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -0,39% και στις 1.397,27 μονάδες, ενώ στο +1,05% και στις 881,44 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,48% στις 250,57 μονάδες.